0
Auto Moto

‘POVRATAK OTPISANIH’: ‘Poršeov’ het-trik u Le Manu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.17 u 19:22

Posada ‘Porše LMP Tima’ broj 2 u sastavu Timo Bernhard, Brendon Hartli i Erl Bamber osvojila je 85. izdanje trke ’24 sata Le Mana’. Tako da su se oni, uz još dve ‘LMP2’ posade, prskali šampanjcem na ceremoniji dodele nagrade, što je ustanovljeno baš na ovoj trci pre 50 godina.

Sa svojim ‘poršeom 919 hibrid’, oni su posle 24 sata prešli tačno 5001 kilometar što je bilo dovoljno za najviše mesto na podijumu. ‘Porše’ je uspeo da upiše treći trijumf u novoj eri ove trke, i to treći zaredom, dok u staroj eri imaju čak 19. Ova posada je juče bila poslednja i gotovo otipisana, ali su odličnom vožnjom, 15 sati u kontinuitetu, uspeli da slave pobedu. Treba naglasiti i odličnu intervenciju njihovih mehaničara koji su uspeli da saniraju kvar u najkraćem roku, kada je bilo najteže.

 

Ostala dva mesta na podijumu pripala su, na opšte iznenađenje, posadama koja su se takmičila u ‘LMP2’ klasi. Drugi kroz cilj su prošli vozači ‘Džeki Čen DC Rejsinga’ br. 38 (Ho-Pin Tung, Tomas Loren i Oliver Džarvis), dok je treća bila posada ‘Vajont Rebeliona’ br. 13 (Nelson Pike Junior, Matijas Beš i Dejvid Hanson).

 

U ‘LMGTE Pro’ klasi, posle uzbudljivog finiša, najbrža je bila ekipa ‘Aston Martin Rejsinga’ br. 97 u sastavu Daren Tarner, Džonatan Adam i Danijel Sera, dok je posada ‘JMW Motorsoprta’ br. 84 (Robert Smit, Vil Stivens i Dris Vantor) bila najbolja u svojoj, ‘LMGTE Amater’ klasi.

 

Ceo vikend je vožen po izuzetno ujednačenim uslovima na stazi ‘Sarta’ i sa malo ‘sejfti automobila’, ali sa dosta sporih zona, koje su možda glavni krivac što rekord po broju pređenih kilometara nije oboren.

 

Trku je ispratilo oko 260 hiljada gledalaca.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter