2
Vremeplov

VREMEPLOV: Najočigledniji nedosuđen penal u istoriji fudbala – i to u režiji dama! (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.17 u 00:09

Sudijske greške su sastavni deo sporta, ali ona koja se dogodila na susretu D grupe Svetskog prvenstva za žene u Nemačkoj 2011. godine spada među dostojne rubrike „verovali ili ne“.

Utakmica odigrana 3. jula između Australije i Ekvatorijalne Gvineje završena je pobedom Australijanki od 3:2, ali bi rezultat bio mnogo drugačiji da je sudija Đenđi Gal iz Mađarske dosudila kazneni udarac u 16. minutu za Australiju, pri vođstvu od 1:0.

Tekao je napad preko Line Kamis, ali je lopta završila na stativi i odbila se nazad u polje igre. Iako lopta nije napustila teren a nije ni dosuđen prekid, defanzivna fudbalerka Gvineje po imenu Bruna uhvatila je loptu u ruke, podigla je i napravila nekoliko koraka sa njom, nakon čega ju je spustila na zemlju, pa su njene saigračice nastavile sa igrom kao da se ništa nije dogodilo.

Sudija nije videla, promaklo je i asistentkinjama, pa je, uprkos protestima Kamisove i ekipe, utakmica nastavljena bez penala.

Pet minuta kasnije bilo je 1:1, ali su u drugom poluvremenu igračice iz „zemlje kengura“ postigle još dva gola i trijumfovale.

Gal se posle meča izvinila igračicama Australije, a FIFA je taj deo, iako je prvobitno ignorisala da se bilo šta dogodilo, u izveštaj naknadno ubacila da je reč o „bizarnom incidentu“.

Australija je takmičenje završila u četvrtfinalu porazom od Švedske 3:1.

Podsetite se ovog neverovatnog incidenta:

(Youtube/BetStories)

 

 

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter