0
Vremeplov

VREMEPLOV: Dan kada je Robi Fauler postavio granice fer-pleja (VIDEO)

Objavljeno: 12.06.17 u 00:02

Redovno smo svedoci prljavih trikova i simuliranja prekršaja fudbalera kako bi se došlo do pobede. Međutim u susretu Arsenala i Liverpula 24. marta 1997. godine, u susretu Arsenala i Liverpula desio se jedan momenat vredan divljenja.

Liverpul je vodio sa 1:0, Mark Rajt je niotkuda stvorio šansu za povećanje prednosti svog tima tako što je loptu od svog šesnaesterca takoreći u prazan prostor poslao u Arsenalov i do nje je stizao jedan od najboljih Liverpulovih igrača svih vremena, Robi Fauler. Jedina prepreka koja mu je ostala bio je golman Arsenala Dejvid Siman koji je izleteo ka lopti. Fauler je međutim bio brži, stigao do lopte i tik ispred Simanove ruke poslao je u levu stranu, a onda ga preskočio i pao.

Čula se pištaljka glavnog arbitra Džeralda Ešbija na šta je Siman skočio i počeo da protestvuje.
Bilo je jasno da kontakta nije bilo. A onda se, na opšte iznenađenje, Fauler se pridigao i počeo da maše rukama i ubeđuje sudiju da faul nije postojao i da ne treba da dosudi penal, ali sudija nije reagovao i ostao je dosledan svojoj prvobitnoj odluci, posle čega je upravo Fauler izveo penal. Siman ga je odbranio, ali je onda na odbijenu loptu natrčao Džejson Mekatir i zakucao je u mrežu. Liverpul je tada poveo sa 2:0.

Ovaj meč završen je pobedom Liverpula rezultatom 2:1, Jan Rajt postigao je utešni pogodak za Arsenal, a nakon utakmice, sudija Ešbi rekao je kako nije čuo da Fauler negira penal, uprkos činjenici što usporeni snimak jasno pokazuje napadača ‘Redsa’ kako to izgovara.

– Sećam se da sam ustao i video Simana… Svi su se pitali da li me je dotakao, a ja sam samo izgubio ravnotežu kada sam skočio. To nije bio penal i zato što smo bili drugovi iz reprezentacije rekao sam sudiji da nije. Verujem da nije bilo navijača Liverpula koji je bio zadovoljan ovom odlukom, kao i članova uprave, ali ja sam to uradio. Pomogao sam Mekatiru da postigne prvi gol za Liverpul i dobio nagradu za fer-plej od UEFE, pobedili smo i to nije bio loš dan. Nisam namerno promašio penal, to je bio loše izveden jedanaesterac, kao i svi ostali koji se promaše. Sećam se veoma dobro – bile su reči Faulera

Neverovatno je gledati da jedan igrač u tako velikoj utakmici pokušava da ospori kaznu dodeljenu protivnicima.

(Izvor: youtube / chriskun86)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter