0
Ostali sportovi

‘SVETI GRAL’ DOBIO NOVOG-STAROG GAZDU: ‘Pensi’ osvojili Stenli kup finale posle velike drame! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.06.17 u 16:30

Pitsburg Pingvinsi uspeli su da pobede Nešvil Predatorse u na gostujućem ledu sa 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) napraviviši time prvi brejk u ovom Stenli kup finalu koji je bio dovoljan za titulu. Krajnji ishod finalne serije je 4-2 za „‘gvinse“.

Iako je 58 minuta od regularnih 60 utakmica bila u potpunom egalu, iskusnija ekipa Majka Salivena uspela da slomi domaćine pred prepunom „Bridžston Arenom“. Pitsburg je odbranio titulu i postao prva ekipa koja je to uradila posle 19 godina, kada su 1997. i 1998. uradili Detroit Red Vingsi. Možda i prelomni momenat meča je kada su sudije poništile, po svemu sudeći, regularan gol Nešvila. Sve o svemu, ovo je bio odličan meč, dostojan da stavi tačku na ovu sezonu, koja je takođe bila odlična.

Prva trećina je očekivano protekla, obzirom na ulog, u znaku taktičkog nadmudrivanja i igre nerava. Iako smo videli veoma ofanzivan hokej, prvenstveno se istakla „Linija Sida i dece“, mreže su mirovale. Golmani Peka Rine i Met Mari bili su na visini zadatka, naročito u završnici prvog perioda kada su imali nekoliko odličnih intrvencija, tako da se na pauzu otišlo s rezultatom 0:0.

I druga trećina je protekla kao i prva, uz dobre šanse ređale su se još bolje odbrane golmana. Najbolju priliku imao je centar „predsa“, Kolton Sisons, ali mu je, posle „brejkavej“ prilike, Mari odbranio. Sisons je u ovom periodu postigao i gol, ali mu je ponišen diskutabilnom odlukom sudija. Naime, mislivši da je golman gostiju poklopio pak, arbitri su svirali ofanzivni buli za „predatore“. Na usporenom snimku se vidi da Mari nije imao kontrolu nad pakom, te mu je on iskliznuo, posle čega je Sisons postigao pogodak. Treba još pomenuti da je i u ovoj trećini Rine bio na vrhuncu zadatka, kao i njegov kolega s druge strane leda. Oni su bili jedini krivci što je posle 40 minuta igre bilo 0:0.

I u poslednjem periodu ništa nismo videli novo. Vredno pomena je da su Predatorsi imali situaciju pet na tri, ali je specijalni tim Pitsburga odradio odličan posao, kao i prilikom dva prethodna slučaja. A onda, na 1:35 do kraja regularnog dela, pobednički gol serije postigao je jedan od najboljih slot igrača trenutno, Patrik Hornkvist, koji se najbolje snašao ispred gola Nešvila, ubacivši pak od leđa golmana u gol. Asistencije su zabeležili Džastin Šulc i Kris Kunic. Titulu je potvrdio Karl Hagelin, na dodavanje Brajana Dumulena, 14 sekundi pre kraja meča kada je postigao pogodak na prazan gol. Ovim golom definitivno je stavljena tačka na čitavu seriju, plej-of i sezonu En-Ejč-Ela.

Rine i Mari bili su fenomenalni tokom čitavog meča. Obojica su ubeležili po 27 odbrana, s tim što je golman Pingvinsa ubeležio „šut-aut“ drugi zaredom u ovoj seriji. „Kon Smiti trofej“ za najboljeg igrača doigravanja dodeljen je jednoj glavi „Dvoglavog čudovišta“, kako je popularni naziv za tandem Sidni Krozbi Jevgenij Malkin. Iako je „Siledžija“ imao najviše poena u ovogodišnjem doigravanju, ipak je „Sid d Kid“ uspeo i drugu godinu za redom da osvoji ovaj prestižni trofej.

Sledeća 101. sezona En-Ejč-Ela planirana je za oktobar ove godine.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter