0
The Best Of

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Veče kada je Ivica Kralj rastužio braću Inzagi (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.17 u 00:15

Ivica Kralj pamtiće se kao jedan od najboljih golmana u istoriji Partizana, a ovo je samo jedna od njegovih čuvenih odbrana.

Samo godinu dana posle Njukasla i Lige šampiona, Partizan je krenuo u novi pohod na Evropu i kao što je mnogima poznato, i dan danas to je najveći uspeh crno-belih u 21. veku. ‘Zima u Evropi’ i osmina finala Lige UEFA i dalje su ‘pojam’ za sve ovdašnje klubove.

Tada je ‘parni valjak’ bio u grupi sa grčkim Egaleom, Lacijom, Viljarealom i Midlsbroom. Posle uvodnog trijumfa nad Grcima, usledilo je gostovanje u Rimu i jedna od najboljih partija crno-belih te sezone.

Bolja čak i od kasnije pobede nad Dnjeprom u Ukrajini, iako nije ostvarena pobeda nad ‘nebeskoplavima’. Vrlo brzo po početku meča Pjer Boja je utišao ‘Olimpiko’ golom na asistenciju Ivana Tomića. Novi hladan tuš za domaćina, a erupciju oduševljenja velikog broja navijača Partizana doneo je ponovo Boja drugim golom na meču.

FOTO: STARSPORT

A onda je u finišu prvog poluvremena dosuđen jedanaesterac za domaćina. Mekano, sumnjivo, ali sudija Sredak je odlučio i lopta je bila na ‘beloj tački’. Namestio ju je Simone Inzagi, brat malo poznatijeg Filipa ‘Pipa’ Inzagija, koji je ovaj meč posmatrao sa tribina stadiona u Rimu.

Međutim, sa druge strane bio je njima daleko nepoznatiji Ivica Kralj, koji je svoje znanje u odbranama penala dokazao samo godinu dana ranije u Njukaslu. Tada je začarao Alana Širera, a ovog puta isto je uradio sa još jednim vrsnim napadačem.

Dug korak i zalet nisu pomogli Simoneu Inzagiju, Kralj ga je vrlo lako pročitao i odbio njegov prvi, ali i drugi nalet na majstorski način.

(Izvor: youtube / krkipfc)

Srpski mentalitet i upornost Italijana kasnije su doneli Laciju povratak u meč, a strelci su bili upravo Inzagi i Paolo di Kanio.

Šteta je što je propala prilika Partizana za skalp velikog tima i to na njegovom terenu, ali su u Rimu zasigurno upamtili golmana Kralja, igrače iz Srbije i ime kluba iz Humske.

(Izvor: youtube / Nebitan88)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter