0
The Best Of

VREMEPLOV: ‘Živčani’ Leman je poslao gorostasa Kolera na gol, a ovaj Balaku odbranio ‘bombu’ i Điđi bi mu pozavideo (VIDEO)

Objavljeno: 08.06.17 u 00:01

Priča o prvom pravom fudbalskom gorostasu Janu Koleru, napadaču koji je na 138 utakmica za Borusiju iz Dortmunda postigao 59 golova, a u karijeri na 574 utakmice postigao 254 gola.

Bio je neobična pojava za najpopularniji sport na svetu. Sa svojih 202 cm više je ličio na košarkaškog centra nego napadača. Ipak, brzo je demantovao sve kritičare i dokazao da se radi o rasnom strelcu, ali ne samo čoveku koji je zadužen da teroriše protivničke golmane, već i da zameni svog čuvara mreže kad istog napadnu dečje bolesti.

Naime, u sezoni 2002-2003 tokom velikog derbija na starom Olimpijskom stadionu u Minhenu snage su odmerili Bajern i Borusija, a golman ‘milionera’ Jens Leman je zaradio crveni karton početkom drugog dela igre pri rezultatu 2:1 za Bavarce. Trener Borusije nije imao pravo na izmenu, te je na gol stao napadač Jan Koler.

Kada su svi mislili da će Bajern sad do vrha napuniti mrežu velikog rivala, Čeh je počeo da pravi čuda. Na kraju u legendu je ušla njegova odbrana ‘bombe’ Mihaela Balaka u završnici utakmice, intervencija kojom bi se danas podičio i legendarni golman Đanluiđi Bufon.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter