0
Američki fudbal

NFL: Adrijan Piterson nema nameru da završi karijeru

Objavljeno: 08.06.17 u 14:58

Pozicija raning beka u NFL-u retko „trpi“ igrače starije od 30 godina. 

Razlog je jednostavan – ne postoji pozicija koja podrazumeva više kontakta u punoj brzini i dobijenih udaraca.

Odlika „trkača“ je sposobnost „čitanja“ protivničke odbrane, a jedan od najboljih u tome, i ujedno jedan od najspektakularnijih raning bekova u istoriji lige, Adrijan Piterson, cifru „30“ prešao je još pre dve godine.

I mnogi su pomislili da će teška povreda, koja ga je natrala da propusti čitavu prošlu sezonu, ujedno značiti i kraj karijere velikog igrača, ali ne i on sam.

Napustio je Minesotu, istina, ali je stigla ponuda, i nakon malog dvoumljenja, Piterson je prelomio – sledeća stanica, Nju Orleans Sejntsi.

Kada je, tokom humanitarne softbol utakmice odigrane u sredu, pričao sa novinarima, otkrio je do kad planira da se bavi američkim fudbalom:

– Ono je dobar broj, rekao je Piterson pokazavši na dres organizatora utakmice, Stiva Glisona, nekadašnjeg sejftija koji je nosio „37“.

– Te godine su dosta dobre. Bližiš se četrdesetim.

Mnogi ni ne sanjaju da igraju u tim godinama, a i sa pravom se pitaju koliko Piterson može da pruži.

– Dodaje teret takvo mišljenje, pogotovo kada ste takmičar poput mene… Nije mi to glavni fokus, već nešto što motiviše. Nakon 30 je uvek tako, isto je bilo i pre dve godine, „Oh, on ima 30“. A tada sam bio najbolji u ligi. I ponavljaće se dok ne završim karijeru, zaključio je sjajni AP.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter