1
Ostali sportovi

FINALNA SERIJA OPET NA NULI: Nešvil dominantnom igrom odbranio domaći led (FOTO, VIDEO)

Objavljeno: 06.06.17 u 09:26

Nešvil Predatorsi uspeli su ponovo da savladaju Pitsburg Pingvinse rezultatom 4:1 (1:1, 2:0, 1:0), izjednačivši time rezultat finalne serije Stenli kupa na 2:2.

Modus operandi Pingvinsa koji glasi: „Pobedićeš me u statistici, a ja ću tebe u golovima“, neutralisan je i ovoga puta u sjajnoj atmosferi navijača Nešvila. Nešto više od 17 000 ljudi u „Bridžston Areni“ bili su ponovo sedmi igrač. Zanimljivo je to da pre je deceniju zvanični spiker u ovoj dvorani morao da objašnjava gledaocima neka osnovna pravila kao što su ofsajd ili „ajsing“…

Meč je počeo sporo, sa dosta kontakt igre. Skoro ceo preiod obeležilo je taktičko nadmudrivanje. A onda, sevnula su dva gola kao gromovi iz vedra neba. Na šest minuta do kraja trećine Kale Jernkrok je uspeo da postigne gol, na asistencije Krega Smita i Ostina Votsona – 1:0 za Nešvil. Posle minut igre usledio je odgovor „pingvina“. Predatorsi su na kratko ispustili iz vida Sidnija Krozbija, kog su odlično čuvali tokom čitave serije, a jedan od najboljih igrača današnjice im to nije oprostio. Posle dodavanja Brajana Dumulina, „Sid d Kid“ je izašao jedan na jedan sa Pekom Rineom, iskusno ga je sačekao da padne, pa ga je potom lagano savladao.

 

Na početku druge trećine, posle neiskorišćene „brejkavej“ prilike Krisa Kunica, tj. posle fenomenalne odbrane finskog golmana, usledila je kazna Predatora. Iako se činilo da je Met Mari odbranio udarac svog zemljaka, Frederika Gudroa, ipak, posle gledanja usporenog snimka, sudije su donele odluku da je pak prešao gol liniju – 2:1. Asistencije su upisane Rajanu Elisu i Heriju Zolnierčiku. Nakon ovog pogotka, kao da Predatorsima nije pošlo po zlu kad su poslednji put ostavili samog Krozbija, pa je ovaj imao još jednu „brejkavej“ šansu, ali ovoga puta tridesetčetvorogodišnji cuvar mreže je uspeo višestrukim odbranama da ostane ne savladan. I opet je usledila kazna. Još jedna jedan na jedan situacija je viđena, samo ovoga puta na drugoj strani, kada je, posle fenomenalnog dodavanja u padu Majka FIšera, Viktor Arvidson izašao sam ispred golmana Pingvinsa koga je lako matirao za 3:1. Druga asistencija pripala je Džejmsu Nilu. Ekipa Pitera Lavijoleta u drugim trećinama ove finalne serije ima rezultat od čak 6:0 što se pogodaka tiče.

U poslednjoj deonici Pitsburg je krenuo svim snagama u napad, što je ostavilo šansu brzim igračima Nešvila, kao što je Arvidson, da zatvore meč. Do toga je došlo tek pred kraj trećine kada je sa celog terena, na praznu mrežu gol pogodio Filip Forsberg (asistencije: Matijas Ekholm, P. K. Suban). Time je stavljena tačka na ovaj meč.

 

(Youtube/NHL)

Rine je i u ovoj utakmici bio odličan. Podsetimo se da Finac nije bio toliko dobar u prve dve utakmice, ali je u trećoj i četvrtoj pokazao zašto ga navijači Predatorsa obožavaju. Štaviše, kao da su više slavili njegove odbrane, a bilo ih je 23, nego pogotke svojih ljubimaca. S druge strane leda, Mari je upisao odbranu manje. Ogroman peh po izabranike Majka Salivena je neigranje centra, Nika Bonina, koji se povredio na drugom meču ovih rivala.

Igrači utakmice, iliti „zvezde utakmice“, su bili: (1) Rine, (2) Fišer i (3) Gudro.

Sledeći meč igra se u petak, dva časa posle ponoći u „Pi-Pi-Dži Pejnts Areni“ u Pitsburgu.

Pripremio: Luka Totaj

 

 

0
0

1 Komentara

  1. U sve bih poverovao ali da hotsport ima nfl i nhl vesti u to sigurno ne bi. Sto je najgore jedni od retkih sajtova koji su konstantni u tim sportovima samo napred. Ako ne i jedini!!!!!!! Let`s go Pens, Steelers & Pirates!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter