0
Ostali sportovi

KAJAK: Beograd središte dešavanja

Objavljeno: 04.06.17 u 12:47

Glavni grad Srbije je prethodnih dana središte kajakaškog sveta. Sa oko hiljadu takmičara iz 58 zemalja koji će se boriti u 175 trka na četiri distance: 1000, 500, 200 i 5000 metara, ovogodišnje takmičenje u Beogradu najmasovnije je ove sezone.

Ovo je poslednje takmičenje u Svetskom kupu, a da sve prođe u najboljem redu i da i organizacija takmičenja bude na vrhunskom nivou, osim tima Kajakaškog saveza Srbije, radi i preko 200 volontera.

„Beograd posle nedavno organizovanog Svetskog kupa u veslanju, ponovo šalje prelepu sliku sporta u svet, a publika na Savskom jezeru sada ima priliku da gleda spektakularno takmičenje u kajaku. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu na Adu Cigalniju, i uživaju u poslednjem takmičarskom danu i navijaju za naše reprezentativce, kojima želim puno uspeha“, poručio je ministar Udovičić.

Na Svetskom kupu na Adi Ciganliji za srpski tim nastupiće dvadesetoro takmičara koji će se boriti u 12 disciplina, a u srpskom timu su i dvojica parakajakaša, Arsen Arsenović i Vuk Radovanović, koji su u petak prvi put u istoriji osvojili medalje za Srbiju u paraolimpijskom kajaku.

Ministarstvo omladine i sporta je podržalo ovo takmičenje sa 7.5 miliona dinara, a tribine regatnog centra na Adi Ciganliji otvorene su sva tri dana takmičenja od 08:00 časova, i ulaz za sve posetioce je besplatan!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter