0
Ostali sportovi

IGRAČI ULEPŠALI „PRAZNIK“: Na krilima publike „Smešvil“ je odbranio domaći led (FOTO, VIDEO)

Objavljeno: 04.06.17 u 09:12

Hokejaši Nešvil Predatorsa nisu pokvarili „praznični dan“ svojim navijačima, iako su bili na putu da to učine.

Nešvil je uspeo da savlada Pitsburg Pingvinse sa 5:1 (0:1, 3:0, 2:0). Ovom pobedom smanjili su prednost „pingvina“ na 2:1 u seriji.  Oni su na krilima sedmog igrača (publike) uspeli da preokrenu rezultat i potom da dokusure rivala. Nije čudo što je publika bila naelektrisana jer, ne samo da je ovo prvo finale Predatorsa u kratkotrajnoj istoriji franšize, već grad Nešvil nije imao svog predstavnika u finalima glavnih sportova u SAD još od Super Boula 34, kada su Tenesi Tajtansi poraženi od Sent Luis Remsa. Pri svemu tom, „predatori“ imaju odličan domaći led, te su u čitavom doigravanju izgubili samo jednu utakmicu.

Meč je počeo loše za izabranike Pitera Lavijoleta. Na dodavanje Sidnija Krozbija, Ijan Kol je snažno tukao ka golu Peke Rinea, koji je kratko odbio pak, a na njega je naleteo niko drugi do Džejk Gencel koji je kroz noge provukao pak Fincu – 0:1. Kao da se dvadesetdvogodišnji ruki pretplatio na pogotke protiv Nešvila, jer mu je ovo četvrti gol u ovoj finalnoj seriji. Doduše, čini se kao da je opet Rine mogao i morao bolje da reaguje kao i u dosta situacija unazad, pa ipak ne može se sva krivica svaliti na tridesetčetvorogodišnjaka. Uistinu, bolje reći da su kolektivno „predatori“ loše igrali u odbrani celu seriju. Do kraja ove trećine Predatorsi su nadigrali Pitsburg, ali Met Mari je uspeo da sačuva mrežu.

Posle nepunih šest minuta druge trećine, Roman Josi je ispisao istoriju postignuvši prvi gol u finalnoj seriji za Predatorse u glavnom gradu Tenesija. On je u „pauer pleju“ na asistencije Kalea Jernkroka i Matijasa Ekholma uspeo da savlada golmana gostiju u bliži ugao za 1:1. Za prvim je došao i drugi pogodak. Nije prošao ni ceo minut, a „Smešvil“ je već preokrenuo rezultat. Posle asistencija Ostina Votsona i Josija, Frederik Gudro je uspeo da postigne izvanredan gol – 2:1. Posla dva brza gola, adrenalinsku injekciju ubrizgao je i sam Rine koji je ubeležio 13 odbrana u ovoj trećini, kao i njegov kolega na drugoj strani leda, s tim što je Kanađanin primio tri gola. Pred kraj samog perioda Džejms Nil se iskupio za dva prethodna velika promašaja, kada je izlazio jedan na jedan sa golmanom. Posle višestrukih odbitaka, bivši igrač upravo Pingvisa, je uspeo da ugura pak u gol za 3:1. Asistencije su upisali Viktor Arvidson i opet Švajcarac, Josi.

Na samom početku trećeg perioda viđene su dve kontre, posle kojih su Gudro i Kreg Smit imali doslovno penal situacije. Prvom je Mari odbranio, ali drugi je bio precizniji – 4:1. Da to ne bude sve pobrinuo se Ekholm koji je u „pauer pleju“, tačnije situaciji četiri na tri, posle dodavanja Koltona Sisonsa i Jernkorka, postigao sjajan pogodak, u same rašlje i time stavio tačku na ovu predstavu. Četa Majka Salivena je svim sredstvima pokušavala da dođe barem do pogotka, barem da sruši samopouzdanje ionako nestabilnog Rinea, ali nisu u tome uspeli.

(Youtube/NHL)

Za igrače utakmice, tačnije „zvezde utakmice“, proglašeni su: (1) Gudro, (2) Rine i (3) Josi.

I na ovoj utakmici neko od navijača je ubacio soma na led, što postaje već tradicija u „Bridžston Areni“. Hrabrom navijaču nije smetalo što čoveku koji je isto to uradio u prvoj utakmici finalne serije preti čak i zatvorska kazna. Inače, ubacivanje vodenih životinja, tačnije hobotnica, je tradicija navijača Detroit Red Vingsa u „Džo Luis Areni“.

Sledeći meč igra se u noći između ponedeljka i utorka u standardnom terminu, u dva sata posle ponoći, takođe u „Bridžston Areni“.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter