1
Ostali sportovi

STENLI KUP: ‘Pingvini’ umalo prokockali ogromnu prednost protiv ‘predatora’ (VIDEO)

Objavljeno: 30.05.17 u 09:00

Utakmicom u „Pi-Pi-Dži Pejnts Areni“ rano jutros po srednjoevropskom vremenu počela je finalna serija Stenli kupa između Pitsbrug Pingvinsa i Nešvil Predatorsa. Domaći hokejaši su slavili pobedu od 5:3 (3:0, 0:1, 2:2).

U ovu seriju Pingvinsi su ušli bez najboljeg beka, Kristofera Letanga, a gosti nisu mogli da računaju na najboljeg centra, Rajana Johansena. Preadtorsi u kompletnom rosteru imaju samo jednog igrača koji je igrao Stenli kup finala, kapitena, Majka Fišera, dok Pitsburg ima petoricu hokejaša koji su osvajali čak dva i više puta Trofej Lorda Stenlija.

Meč je počeo odlično za goste, čak su i prvi dali gol posle sjajnog šuta P. K. Subana. Međutim, trener Pingvinsa, Majk Saliven, je uložio čelendž zbog ofsajda Filipa Forsberga. Sudije su uvažile primedbu. Posle dvostrukog isključenja, „Predatori“ su se odlično branili s dva igrača manje, ali pred kraj „pauer pleja“, u 16. minutu, Jevgenij Malkin je zatresao mrežu, na asistencije Trevora Dejlija i Sindija Krozbija. Najbolja odbrana u ovogodišnjem plej-ofu bila je toliko uzdrmana, da su posle nešto više od minuta igre u nastavku primili i drugi gol. Posle greške Janika Vebera, Krozbi je dodao pak Krisu Kunicu, a ovaj majstorski prosledio za Konora Širija koji je iskoristio čistu situaciju – 2:0. Da to ne bude kraj katastrofalne trećine za Nešvil pobrinuo se Nik Bonino koji je uspeo da natera Matijasa Ekholma da postigne autogol, u poslednjem minutu ovog perioda.

U drugoj trećini gosti su imali dva puta „pauer plej“. Posle lošeg prvog „pauer pleja“, na kom nisu imali šut na gol, „predatori“ su drugom stigli do gola. Posle asistencija Subana i Majka Fišera, Rajan Elis je postigao pogodak. Ostatak trećine nije bio toliko zanimljiv, barem ne toliko koliko i prethodni deo meča.

 

Na sredini poslednjeg perioda posle centriranja Romana Josija, Kolton Sisons je uspeo nogom da ugura pak u gol za 3:2. Potpuni rezultatski egal doneo je Frederik Gudro, tik po završetku „pauer pleja“ za domaće, kada je Ostin Votson sjajno ukrao pak „pingvinima“. Kada se činilo da je momentum na strani Nešvila, pred kraj meča, u 16. minutu, Džejk Gencel je uspeo da savalada Peku Rinea i time opet dovede Pingvinse u prednost. Ostaje utisak da je finski golman mogao bolje da reaguje. Dva minuta posle Bonino je na praznu mrežu postavio i konačni rezultat – 5:3.

Iako su primili tri gola u prvoj, hokejaši Predatorsa su u ostale dve trećine uspeli da dozvole samo četiri šuta, i to sva četiri u poslednjem periodu. Ali od ta četiri šuta dva su završila u golu.

 

Sledeći meč se igra u četvrtak ujutru s početkom u dva časa posle ponoći, takođe u Pitsburgu.

 

Pripremio: Luka Totaj

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter