0
Ostali sportovi

FOTO: kajakss.org.rs

SVETSKI KUP U KAJAKU: Marijanović uz evropski rekord do finala skifa, dve posade u finalu K 200-100 (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.17 u 19:50

Srpski veslač u skifu Marko Marjanović plasirao se danas u polufinale Evropskog prvenstva u češkim Račicama novim evropskim rekordom.

Marjanović je deonicu prešao za 6:39,22 minuta i za više od dve sekunde popravio evropski rekord koji je do sada držao hrvatski veslač Damir Martin iz 2015. godine.

Marjanović se jedini iz te kvalifikacione grupe plasirao direktno u polufinale, koje je na programu u subotu.

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik plasirali su se u finale, pošto su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli drugo mesto rezultatom 6:44,30 minuta. Posada Francuske bila je prva sa 6:37,86. Iz druge grupe kvalifikacija direktno u finale plasirale su se posade Italije (6:30,15) i Holandije (6:31,57).

Četverac bez kormilara Aleksandar Bedjik, Igor Lucić, Igor Djerić i Damjan Lazić priliku za plasman u polufinale tražiće kroz repesaž danas popodne. Srpski čamac je rezultatom 6:57,52 zauzeo peto mesto u drugoj grupi kvalifikacija iz koje su se direktno medju 12 najboljih plasirale posade Italije (5:59,73), Rusije (6:02,69) i Češke (6:14,92).

Izvor:Youtube/Kajakaški savez Srbije

To ipak nije kraj uspesima srpskih kajakaša na Svetskom kup. Dve posade dvoseda na 1.000 metara, takođe su se plasirale danas u finale.

Mesto u trci u kojoj će se odlučivati o medaljama obezbedile su posade Marko Tomićević i Milenko Zorić, i Dejan Pajić i Ervin Holpert.

Olimpijski vicešampioni, Tomićević i Zorić, polufinalnu trku su završili na prvom mestu vremenom tri minuta i 11,509 sekundi.

Izvor:Youtube/Kajakaški savez Srbije

Pajić i Holpert su mesto u finalu izborili osvajanjem drugog mesta u svojoj polufinalnoj trci koju su izveslali u vremenu tri minuta, 11 sekundi i 807 stotinki.

Finale u dvosedima na 1.000 metara vesla se u subotu od 10.58.
Srpske kajakašice Milica Starović i Nikolina Moldovan plasirale su se u B finale u jednosedima na 500 metara.

Starovićeva je u svojoj polufinalnoj trci kroz cilj prošla kao treća, dok je Moldovanova polufinale završila na četvrtom mestu.

Dragan Hančovski je zauzeo šesto mesto u polufinalu jednoseda na 1.000 metara, što je bilo dovoljno za plasman u C finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter