0
Atletika

FOTO: FB-COM/DUŠICA TOPIĆ

KAD’ PRORADI SRPSKI INAT: Uprkos povredi oborila državni rekord

Objavljeno: 23.05.17 u 12:24

Na kupu Evrope u hodanju, koji je ovog vikenda održano u Češkom gradu Poderbradi, jedina predstavnica Srbije, rodom iz Zemuna, Dušica Topić uspela je da postavi državni rekord na 20 km. Podvig je utoliko veći jer je tu deonicu prešla povređena.
Topićeva ističe da je u Poljsku otišla spremna da već sada obezbedi normu za prvenstvo sveta koje će se održati u Londonu, povreda leđa sprečila ju je da već sada bude siguran putnik za Englesku, a priliku za popravni imaće u Junu, kada će se održati takmičenja u Litvaniji Poljskoj.

– Ja i moj tim smo se maksimalno spremili za ovu trku. Na našu žalost, imala sam peh da povredim gornji deo leđa, a to mi je poremetilo rutinu treninga. Doktor reprezentacije Slovačke mi je dao inekciju, iako je bio protiv, na svoj rizik sam odlučila da startujem trku, kaže članica Akademski AK Niš, Dušica Topić.

Deonicu od 20km prešla je za 1:39:11, Topićeva je uprkos povredi leđa uspela da za 20 sekundi ‘ošiša’ dosadašnji rekord koji je takođe u njenom vlasništvu. Ovu deonicu je prešla za 1:39.11.

– Nisam išla protiv sebe, nisam dozvolila da me išta ometa, fokusirala sam se na ono što mogu. Kada vidim ovaj rezultat, u kom stanju sam startovala, srećna sam zbog rezultata. Mnogo sam naučila iz ove trke, nisam mogla da verujem da mogu ovoliko sa tim bolovima. Vreme je da saniramo povredu, pa ćemo videti šta dalje. Poručuje Topić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter