0
Auto Moto

TUŽNE VESTI: Hejden podlegao povredama nakon saobraćajne nesreće

Objavljeno: 22.05.17 u 20:15

Američki motociklista Niki Hejden preminuo je u bolnici u Italiji, pet dana nakon što ga je udario automobil dok je vozio bicikl, saopštila je danas bolnica u Čezeni. Imao je 35 godina.

Bolnica je prošle godine nedelje saopštila da je Hejden pretrpeo teške cerebralne pobede i više fraktura.

-Medicinski tim je potvrdio smrt pacijenta Nikolasa Patrika Hejdena, koji se lečio na intenzivnoj nezi bolnice Bufalini od 17. maja, posle višestruko ozbiljnih teških povreda zadobijenih istog dana-, navodi se u saopštenju bolnice.Hejden se nalazio u Italiji posle trke u obližnjoj Imoli. Njega je udario automobil, kome je od siline udarca razbijena šoferšajbna. Policija je pokrenula istragu o nesreći i ispitala je 30-godišnjeg vozača automobila.

Hejden je 2006. godine bio šampion serije MotoGP, kada je tesno pobedio italijanskog velikana Valentina Rosija. Karijera u tom sportu mu je trajala od 2003. do 2016. godine, a nastupao je za Hondu i Dukati. Ukupno je vozio u 218 trka, u kojima je ostvario tri prva mesta i zabeležio je 28 uspona na podijum.

Prošle godine se prebacio u seriju Superbajk (World Superbike), a sezonu 2016. je završio na petom mestu. Hejden je ove sezone bio 13. na tabeli, a nastupao je za tim Red bul Honda.

Niki Hejden je rodjen u mestu Ovensboro u američkoj državi Kentaki, zbog čega je imao nadimak „Kentaki kid“.
U Italiju je posle nesreće doputovalo nekoliko članova njegove porodice iz SAD, uključujući i majku i brata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter