0
Ostali sportovi

SJAJAN AMBIJENT U KIKINDI: Pred 5000 mališana otvorene Sportske igre mladih Srbije (FOTO)

Objavljeno: 22.05.17 u 17:35

Pred oko 5.000 mališana u Kikindi svečano otvorene 4. Sportske igre mladih Srbije.

Kao što se i čekivalo, pred oko 5.000 posetilaca, na tribinama otvorenih terena SC Jezero u Kikindi, svečano su otvorene četvrte Sportske igre mladih za Srbiju. Igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.  Na početku programa prisutne su pozdravili Ivana Jovanović (predsednik Sportsih igara mladih Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport), Zdravko Marić (regionalni predsednik Sportskih igara mladih) i Pavle Markov (gradonačelnik Kikinde).

– Ponosni smo što su ove Igre za nekoliko godina postale jedan veliki brend. Posebno hvala i gradu Kikindi, koji je potvrdio da je grad sporta. Podatak da samo danas na terenima imamo preko 5.000 učesnika, je pobeda lokalne samouprave i svih nas – deo je izlaganja predsednice Sportskih igara mladih Srbije, Ivane Jovanović.

Željko Tanasković, legendarni košarkaš već dugo godina je uspešan na mestu prvog čoveka Saveza za školski sport Srbije, partnera ovih igara.

– Saradnja sa Sportskim igrama mladih je iz godine u godinu sve bolja. Pogledajte samo koliko dece je danas došlo i koliko su srećni što učestvuju, druže se i takmiče. Tako je i u drugim gradovima Srbije i ovo govori da je naša misija da što veći broj dece uključimo u razne vidove fizičke aktivnosti uspela. A kako se igre završavaju finalnim takmičenjem koje okuplja decu sa prostora bivše Jugoslavije, jako je bitno da mladi steknu nova prijateljstva u regionu i da se druže – istakao je Željko Tanasković, koji se posebno zahvalio i nastavnicima i profesorima, koji su uz mališane.

Regionalni predsednik SIM Zdravko Marić se zahvalio svima u Srbiji koji su podržali igre.

– Posebno hvala dugujemo deci. U ovim igrama rezultat nije najbitniji, već je u prvom planu prijateljstvo i druženje. Projekat je bitan pre svega jer se odvija u zemljama Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, i samim tim spaja decu da steknu nove prijatelje – poručio je Zdravko Marić, čovek koji je osmislio ovu manifestaciju, koja spaja region.

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, bio je prezadovoljan  odazivom mladih. Pozdravio je i sve prisutne goste i zvanično paljenjem baklje, koju su nosili Vanja Radulaški (prvak Vojvodine u bacanju vorteksa) i Ognjen Ugrešić (prvak Vojvodine u trčanju na 60 metara)  Igre proglasio otvorenim.

– Poštovani sadašnji, bivši i budući šampioni, izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu u ime grada Kikinde da vam se obratim i poželim dobrodošlicu. Prezadovoljan sam što je Kikinda odabrana da ovogodišnje Sportske igre mladih krenu iz našeg grada. Pre svega želim svima da kažem da je važnost ovakvih okupljanja, vođenje zdravog života. Druga najvažnija sporedna stvar u životu jeste sport i to je nešto što treba da vas drži do kraja života – deo je izlaganja gradonačelnika Markova.

Tako su još jedne Sportske igre mladih otvorene u Srbiji. Specijalni gosti na otvaranju bili su i Bogdan Obradović (potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Miloš Milenkovi (menadžer međunarodnih programa OKS) Tihomir Gudić (izvršni direktor SIM), Nemanja Svjetličić (savetnik u Sportskom savezu Srbije), Bobana Berjan (pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije), Slobodan Branković (direktor Atletskog saveza Srbije), predstavnici lokalnih Sportskih školskih saveza i drugi. Državno finale ovih igara planirano je za kraj jula u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter