0
The Best Of

VREMEPLOV: Porto je u Skoplju dao gol sa skoro pola terena, golman je bio asistent (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.17 u 23:55

U sezoni 1987/1988 Kupa Evropskih šampiona predstavnik tadašnje Jugoaslavije bio je skopski Vardar, ali se Makedonci nisu baš dobro proveli već na prvoj prepreci zvanoj – Porto.

To su bile godine ‘muljanja’ u jugoslovenskom fudbalu. Svemu je prethodilo Šajberovo kolo posle kog je titula 1986. godine pripala Crvenoj zvezdi. Sezonu kasnije mnogi timovi su krenuli sa bodovnim minusom što je iskoristio Vardar i okitio se prvom krunom u istoriji 1987. godine. To mu je donelo i plasman u Kup Evropskih šampiona.

A, tamo u prvoj rundi rival je bio portuglaski Porto. Darko Pančev i drugari su prvo gostovali u Portugaliji gde su izgubili sa 3:0, a onda je usledio revanš u Skoplju, razultatski ne puno značajan, ali upamćen po sjajnoj akciji gostiju i golu iz dva poteza gde je golman ‘zmajeva’ bio asistent.

Naime, Porto je poveo golovima Souse i Magaljaeša sa 2:0. A, onda je u 71. minutu posle kornera za Vardar usledila munjevita kontra, golman Mljinačik je uhvatio loptu na svom petercu, rukum je izbacio do pola terena gde ju je prihvatio Madjer, a onda je sa više od 35 metara savladao golmana Groseva za 3:0, to jest ukupnih 6:0.

Da se sve brzo zaboravi, ali bude još bolnije potrudio se Radnički sud u tadašnjoj SFRJ koji je kasnije oduzeo titule Zvezdi i Varadru i ‘pripisao’ ih Partizanu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter