0
Ostali sportovi

GOLF: Gudelju titula

Objavljeno: 15.05.17 u 12:33

Srpski golfer Branimir Gudelj tokom trodnevnog Internacionalnog amaterskog prvenstva Srbije vodio je veliku borbu sa još jednim srpskim reprezentativce Mihailom Dimitrijevićem i na kraju je uspeo da ostvari pobedu od samo dva udarca razlike.

Gudelj je u tri runde zabeležio izvanredan rezultat od -1, pa mu je zasluženo pripala zlatna medalja i titula srpskog šampiona. Drugu poziciju sa +1 zauzeo je Dimitrijević, koji je takođe igrao sjajno tokom tri dana šampionata. U internacionalnoj konkurenciji treća pozicija pripala je mladom Slovencu Kristjanu Vojtehu Burkelci sa +11, dok je u nacionalnom plasmanu bronzu osvojio Ranko Helc sa +13.

– Vrlo dobre utiske nosim. Sva tri dana smo se Mihailo i ja borili, bilo je vrlo napeto. Nijedan dan nije bila neka velika razlika koja daje mogućnost za opuštanje. Bilo je mnogo psihičkih uspona i padova i kod jednog i kod drugog, ali nam to pomaže u daljim turnirima i karijeri. Zadovoljan sam što ima ovako dobrih igrača u konkurenciji – istakao je Gudelj.

U internacionalnoj kategoriji dama, trijumfovala je Slovenka Hana Mirnik sa +14. Drugu poziciju sa +16 zauzela je Jelena Lainović, koja se okitila titulom nacionalnog prvaka Srbije, dok je treća bila Ruskinja Riveka Džumagulova sa +19. U nacionalnoj konkurenciji Jana Marinović je dobila srebro ispred Jefimije Đorđević. Obe igračice imale su +20. 

Internacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu, koje su ove godine zajednički organizovali Golf asocijacija Srbije i Golf klub Beograd, nalazi se u redovnom bodovanju za Svetsku rang listu. Učestvovalo je 38 takmičara, od toga 10 dama iz 7 država. Vremenski uslovi za igru su bili promenljivi zbog kiše, ali je zato kvalitet terena bio visoko ocenjen od strane svih igrača. Sezona takmičenja na terenu Golf kluba Beograd nastavlja se ove subote kada je na programu tradicionalni 13. Memorijal Knez Pavle.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter