0
The Best Of

VREMEPLOV: Sećate li se kada je Žuninjo Pernambukano zakucao u mrežu i loptu i Viktora Valdeza? (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.17 u 00:04

Legendarni Brazilac Žuninjo Pernambukano oduvek je bio simbol topovskog udarca i ‘ubice’ iz slobodnih udaraca. Iz bilo koje pozicije. Bukvalno.

Jeste li ikada stajali na udaljenosti oko 40 metara od protivničkog gola i makar pomislili da odatle pokušate da uputite udarac. Ako niste, Žuninjove ‘bombe’ vraški je teško opisati.

Zatim samo zamislite da na golu stoji verovatno najbolji golman u tom momentu u Evropi. Još teže.

Za Žuninja? Nikakav problem. Zna to Iker Kasiljas, upoznali su se sa njegovom desnicom mnogi čuvari mreže širom sveta, a 2009. godine tu ‘čast’ imao je i Viktor Valdez.

Golman Barselone je te godine na čuveni ‘Žerlan’ stigao poučen iskustvom Ikera Kasiljasa, koji je primio gol od Žuninja sa 40 metara, ali izgleda da nije shvatio da Brazilac može da šutne odakle hoće. Ishod će uvek biti isti.

Već u sedmom minutu meča Žuninjo je izvodio slobodan udarac duboko iskosa sa leve strane, neki bi rekli skoro ‘skraćeni korner’. Ali, po njegovom govoru tela prilikom udaljavanja od lopte moglo se naslutiti da to neće biti običan centaršut.

Žuninjo je uhvatio zalet, ‘otvorio’ stopalo i poslao teledirigovan projektil pravo pod prečku gola Barselone. Lopta se zakucala u mrežu, a isto je posle dve sekunde učinio i sam Viktor Valdez.

(Izvor: youtube / Vahe Vardanian)

Svi se dobro sećamo sa kolikim smo nestrpljenjem čekali nove prenose Liona. Rukovodstvo Olimpika trebalo bi da mu isplati poštenu svotu novca za marketing, jer su mnoga TV prava prodata upravo zbog nezaboravnog Žuninja Pernambukana.

Bombarder kakvog danas nema.

(Izvor: youtube / C.Ronaldo qui mais le mê^me but que juninho face on barc)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter