0
Ostali sportovi

KVALIFIKACIJE ZA EP: Rumuni se ‘udavili’ u ‘Jezeru’, Srbija na čelu grupe!

Objavljeno: 07.05.17 u 21:46

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je u Kragujevcu ekipu Rumunije rezultatom 27:22 (16:13) i tako trasirala sebi put ka šampionatu „Strarog kontinenta“ koje će se odigrati u Hrvatskoj.

Izabranici Jovice Cvetkovića kontrolisali su situaciju na terenu od početka do kraja i na kraju upisali važnu pobedu kojom su izbili na čelo kvalifikacione grupe.

Naši rukometaši odlično su otvorili meč i na poluvreme otišli sa tri gola prednosti, iako je ta prednost mogla biti i ubedljivija.

Sjajno veče u „Jezeru“ imao je golman Vladimir Cupara, koji je često bio neprelazna prepreka za goste. Posebno važna njegova uloga bila je početkom drugog poluvremena kada su Rumuni prišli na gol zaostatka.

Najefikasniji u našemtimu bio je Darko Đukić sa pet pogodaka, a pratio ga je Petar Đorđić sa golom manje. Zapaženi su bili i Petar Nenadić, Žarko Šešum i Nemanja Zelenović sa po tri pogotka.

Kod Rumuna su se istakli Andrea Mihalčea i Čike Onjejekve sa po četiri pogodaka.

U drugom meču grupe Poljaci su remizirali sa Belorusijom i tako uzli prvi bod u ovim kvalifikacijama, omogućivši Srbiji da se posle četiri kola osami na vrhu tabele sa šest bodova.

Odlučujuće utakmice za plasman na EP naša reprezentacija igra 14. i 18. juna protiv Poljske u Nišu i Belorusije u Minsku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter