1
Vremeplov

VREMEPLOV: Dan kad je veliki Ronaldo plakao kao malo dete (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.17 u 00:02

Slutio je početak te 2001/2002. sezone u italijanskom Kalču da nešto neće biti uobičajeno. Prošlo je 15 kola, a prvo ime na tabeli mnoge je teralo da se zapitaju kako. Naime, „karavan“ je predvodila ekipa Kjeva iz Verone.

Tokom prvog dela sezone na prvom mestu su se smenjivali Kjevo i Inter, ali je ipak Roma ispred ove dve ekipe stigla do titule jesenjeg prvaka.

Onda je tim iz Verone počeo da popušta, a na čelu tabele izdvojili su se Inter, Juventus i Roma.

U poslednje kolo ekipe su ušle u poretku: Inter 69, Juventus 68, Roma 67.

Inter je igrao protiv Lacija i Rimu, Juventus je gostovao Udinezeu, dok je Roma sezonu zatvorila protiv Torina u gostima, takođe.

I sve je krenulo kako su želeli neroazuri. Vijeri je doveo Inter u vođstvo u 12. minutu, ali je Karel Poborski u 19. poravnao. Ipak, Luiđi di Bijađo ponovo Interu donosi gol prednosti u 24, a Poborski opet, u 45. minutu poravnao.

Tad je usledio slom Intera, Dijego Simeone i Simone Inzagi su pogodili za velikih 4:2, pa je Inter, umesto šampionskog pehara, pao na treće mesto. Titulu je uzeo Juventus sa 71 bodom, Roma je imala bod manje nakon trijumfa nad Torinom 1:0 golom Kasana, dok je Inter morao da se zadovolji trećim mestom.

A koliko je taj poraz ekipi koja je možda i najviše pokazala te sezone u Kalču teško pao, pokazuje snimak Luisa Nazarija da Lime, legendarnog Ronalda, koji nije uspeo po završetku susreta da obuzda suze.

Podsetite se trenutka koji je u mnogome obeležio istoriju Serije A:

(Youtube/antintermilan)

0
0

1 Komentara

  1. To je bio fudbal i liga,obožavam italijanski fudbal i danas ga gledam redovno ali to vreme tesko da ce da se skoro vrati.Na ove tri ekipe dodate jos Milan,Fiorentinu,Parmu,Lacio koji su isto imali extra ekipe pa gde ce te bolje…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter