0
The Best Of

VREMEPLOV: Ronaldo, Klinsman, Rivaldo, Adrijano, De Rosi, Roben, Buskets… Ko je kroz istoriju najbolje ‘skakao u bazen’? (VIDEO)

Objavljeno: 05.05.17 u 00:01

U ovoj rubrici najčešće smo gledali igrače i poteze koji su nas oduševljavali, a ovog puta vam predstavljamo i drugu stranu fudbala, manje popularnu – najveće prevarante, ali i komičare ove igre.

Mnogi ih smatraju odvratnim poteze i tvrde da uništavaju najvažniju sporednu stvar na svetu, ali sa ove tačke gledišta na to gledamo sa podsmehom. Jer, oni dovoljno govore o tim igračima, možda čak i više nego sami golovi, asistencije, driblinzi i pobede…

Svakom bismo dali po ‘Oskara‘, ovo ne umeju ni mnogi holivudski glumci i kaskaderi.

Da krenemo od, po mnogima, najboljeg. Još u dresu Mančester junajteda Kristijano Ronaldo je okupirao pažnju svetske javnosti kriminalnim padom u duelu sa Čelsijem i njegovom legendom Frenkom Lampardom.

Reakcija na licu engleskog reprezentativca sve vam govori.

(Izvor: youtube / Football Enthusiast)

Ništa se nije promenilo ni prelaskom u Madrid. Iako je zaista jedan od najboljih fudbalera koji su ikada koračali našom planetom, ne može mu se oprostiti da prečesto voli da vara sudije.

Najsvežiji je skok na glavu protiv Selte pre par sezona, a jedno od potpuno bespotrebnih bilo je ono sa ‘San Sira’ kada je u duelu protiv Milana svojom simulacijom razbesneo navijače ‘roso-nera’.

(Izvor: youtube / UnknownGenius01)

Ako se vratimo do kraja prošlog veka, videćemo da je jedan od ‘pionira’ modernog simuliranja bio Nemac, a to ne ide u prilog ideologiji o čvrstom i disciplinovanom stilu igre.

Bacanje Jirgena Klinsmana, njegov ‘dodatak’ utisku u vidu još jednog ‘praćakanja’ po travi, kao i izvijanje u luk sudije dok pokazuje crveni karton ušli su u mnoge špice televizijskih emisija i anale fudbala.

(Izvor: youtube / Nhat Ky Vang Anh)

Brazilci su tek posebna vrsta ‘simulatora’ na fudbalskim terenima. To je dobro poznato još od Rivalda na svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, kada ga je Turčin napucao u telo, a on pao kao pokošen i uhvatio se za glavu.

(Izvor: youtube / Dunkmaster3333)

Nejmarove čarolije u ‘isceniranju’ penala, faulova i kartona za rivale gledamo i dan danas, a preteča njegovog bacakanja bio je inače pravi gorostas na terenu, čuveni Adrijano.

U derbiju sa Romom napravio je, za njegovu konstituciju, izuzetno elegantan pad u kaznenom prostoru ‘vučice’.

(Izvor: youtube / Tomanista)

Jedan od igrača koji su bili najbesniji na sudiju zbog tog penala bio je Danijele De Rosi, koji je par godina kasnije, na Mondijalu u Južnoj Africi naterao i vojne specijalce da traže ‘snajperistu’ na stadionu.

Njegov pad u utakmici protiv Paragvaja i danas je primer jednog od najkomičnijih pokušaja simuliranja prekršaja.

(Izvor: youtube / zorkaxo)

Kad smo već kod Italijana, fudbaler Juventusa Leonardo Bonući pre par sezona je bio akter jednog od najsmešnijih foliranja na ‘zelenom tepihu’, toliko da je kasnije i njemu samom bilo smešno šta je učinio.

(Izvor: youtube / Александр Деляев)

Igrač koji je doktorirao simuliranje u kaznenom prostoru bez premca je Arjen Roben. Holanđanin je nebrojano mnogo puta pokušavao da prevari ceo svet, a još je smešnije što je u tome zaista i uspevao, naočigled sve većeg broja sudija i kamera na utakmicama.

Tako je bilo na utakmici protiv Meksika pre tri godine na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

(Izvor: youtube / GBER10)

Ali i par godina ranije u dresu minhenskog Bajerna protiv Bohuma. Skok za ‘Oskara’.

(Izvor: youtube / iFranckRibery)

Serđo Buskets je pre sedam godina navukao veliki gnev ljubitelja fudbala, kako na sebe, tako i na Barselonu i španski fudbal, kada je iscenirao crveni karton za Tijaga Motu u meču polufinala Lige šampiona protiv Intera.

Uspeo je u tome, ali ne i da pomogne ekipi da prođe u finale, pošto je Murinjov autobus sa igračem manje izdržao do kraja, otišao u finale i kasnije osvojio titulu šampiona Evrope.

(Izvor: youtube / lokomagaluf)

Pored ovih svetskih ‘superstarova’ kojima ništa nije bilo sveto samo da bi prevarili arbitre i čitav svet, tu su i manje poznata imena koja mogu da stanu uz rame svim prethodno navedenim igračima.

Morten Gamst Pedersen, fudbaler Blekburna, tražio je kriminalan penal protiv Arsenala. Reklo bi se, u skladu sa svojim prezimenom.

(Izvor: youtube / AlexRocks96)

Po padu Emersona Akunje iz Atletiko Juniora u Južnoj Americi reklo bi se da on ovo nije preživeo, a za svakog sudiju na utakmici da je potpuno slep. Ili zlonameran, jer je neverovatno šta su dosudili kao penal.

(Izvor: youtube / gregsvale)

I za kraj, potez Brajana Karaska iz Čilea koji je, verovali ili ne, uzeo ruku protivničkog igrača i odalamio sam sebe njome. Sudiji nije preostalo ništa drugo nego da pokaže faul u napadu. Ekvadorac nije mogao da veruje šta mu se desilo.

(Izvor: youtube / Papa Andrei)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter