0
The Best Of

VREMEPLOV: Legendarni Zola će ceo život pamtiti jedan rođendan, jer se tada upisao u istroiju SP, ali negativno (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.17 u 00:01

Legendarni omaleni napadač Italije Đanfranko Zola za reprezentaciju Italije odigrao je 35 utakmica od 1991. godine do 1997. godine, a posebno pamti četvrtfinale SP u SAD 1994. godine.

Naime, Italija je na tom Mondijalu stigla do velikog finala kada je na penale poražena od ‘večitog rivala’ Brazila. Ipak, jedan detalj koji se dogodio u osmini finala ostaće upisan ‘zlatnim slovima’ u istoriju fudbala, bar do Svetskog prvenstva u Rusiji. Naime, Đanfranko Zola je postao jedini igrač koji je na svoj rođendan 5. jula zaradio crveni karton.

Zola je u igru ušao u 65. minutu sa klupe, ali mu je sudija Arturo Bricio Karter ‘uručio neočekivani poklon’. Posle svega deset minuta igre pokazao mu je crveni karton i put u svlačionicu. Italija je u tim trenucima gubila sa 1:0 golom Amunikea. Ipak, Roberto Bađo je ‘azurima’ prvo doneo izjednačenje u 88. minutu, a potom i pobedu iz penala u 102. minutu. Tako rođendan Đanfranka Zole nije upropašten. Ipak, postao je jedini igrač koji je na svoj rođendan isključen u istoriji svetskih prvenstava…

Đanfranko Zola je za selekciju Italije odigrao 35 utakmica i postigao je deset golova. Karijeru je obeležio igrajući za Napoli 105 (32), Parmu 102 (49) i Čelsi 229 (59).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter