0
Ostali sportovi

RUKOMETAŠI PRED RUMUNE: Cvetković zadovoljan pripremama, Šešum optimista

Objavljeno: 03.05.17 u 16:50

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je jako zadovoljan posle okupljanja nacionalnog tima za utakmicu protiv Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Izuzetno sam zadovoljan. Bogatiji smo igrački u odnosu na poslednje okupljanje u novembru. Raspoloženje je dobro. Ovo je najbolje što imamo u našem sportu. Sve planirano je odradjeno. Imali smo par sitnih povreda, ali odlazimo spremni na megdan Rumunima – rekao je Cvetković novinarima u Staroj Pazovi pred odlazak na put.

Utakmica se igra sutra od 19.00. Srbija je imala pet treninga, a selektor je naglasio da protivnik neće biti lak.

– Rumuni izuzetno ulažu u rukomet. Imaju dobre klubove, trenere i strance. To ne može da nema posledica na kvalitet reprezentacije. Imaju iskusnu ekipu. Odigrali su dve dobre utakmice, sada čekaju nas. Ne pretimo. Ova utakmica je samo prvo poluvreme. Naš cilj je da odigramo što bolje tamo. Omogućeno nam je da idemo čarter letom, što znači da neće biti umora od puta. Već u dva sata ujutru u petak bićemo u Kragujevcu. Verujem u naše igrače – rekao je Cvetković.

On je kao najveći problem istakao vreme za uigravanje.

– Faktor vremena jeste problem. Siguran sam da imamo najbolje igrače u Evropi i svetu, ali za pravljenje tima je potrebno vreme. Neki igrači su pravili i pauzu, ali vreme radi za nas. Gledaćemo da u najkraćem roku dodjemo do igre koja će nas krasiti. Svi znaju da preferiram brzu i modernu igru koja zahteva i veliki broj igrača. Za nas radi vreme. Siguran sam da ćemo brzo napraviti jednu konstantu u igri koja će doneti rezultate – kazao je Cvetković.

On je kazao i koji je rezultatski cilj iz ovog dvomeča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

– Uzeti dva boda iz dvomeča. U drugom meču igraju Poljaci i Belorusi. Očekujem da se Poljaci vrate u normalu posle dva poraza na startu. Interesuju nas dva boda kod kuće, a do kraja može svašta da se desi. U nekim kalkulacijama, ako Poljaci dobiju oba meča sa Belorusima, dolazimo u situaciju da sve rešavamo u meču sa Poljskom u Nišu. Poljaci su mnogo bolji od Belorusije i vrlo je moguće da bude takav scenario – rekao je selektor.

Kapiten Žarko Šešum izrazio je optimizam pred dvomeč sa komšijama.

– Čekaju nas dve teške utakmice. Spremni smo da se nadmećemo i borimo. Čeka nas vruć teren. Uvek je tako bilo, i kada Rumuni nisu imali uspeha. Domaći teren je uvek neka prednost, ali smo dovoljno iskusni da o tome ne razmišljamo. Svi igramo pred punim halama u svojim klubovima – rekao je Šešum.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Cvetković je u Rumuniju poveo 16 igrača:

Golmani: Strahinja Milić i Vladimir Cupara
Leva krila: Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić
Desna krila: Darko djukić i Rajko Prodanović
Levi bekovi: Žarko Šešum, Petar djordjić, Ilija Abutović, Draško Nenadić
Srednji bekovi: Petar Nenadić, Dalibor Čutura
Desni bekovi: Marko Vujin i Nemanja Zelenović
Pivotmeni: Rastko Stojković i Mijailo Marsenić

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter