0
Auto Moto

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

BRDSKI ŠAMPIONAT SRBIJE: Sve počinje u Novom Pazaru

Objavljeno: 25.04.17 u 18:44

Brdski šampionat Srbije u automobilizmu startovaće 29. i 30. aprila Velikom nagradom Novog Pazara.
– Na poziv Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), prihvatili smo da budemo domaćini nacionalnog šampionata u brdskoj vožnji. Preduzimamo sve neophodne mere, jer ne želimo da ništa prepustimo slučaju. Prvi put radimo ovako nešto, a sutra očekujemo dolazak funkcionera i tehničkih lica iz SAKSS-a, rekao je direktor lokalnog sportskog saveza Emir Mehmedović i dodao da je prioritet maksimalna bezbednost i učesnika i gledalaca.

On je naveo da Novi Pazar ima šampiona u trkama ubrzanja (drag) Esada Došljaka i da je to bio jedan od razloga za organizaciju predstojećeg takmičenja.

– Došljak je prepoznatljivo ime, kod nas i u Evropi, verovatno i najveći ‘krivac’ za ono što će uslediti tokom vikenda. Pozivam sve ljubitelje automobilizma da dođu i posete naš grad, a mi ćemo se potruditi da da budemo dobri domaćini. Želimo da još jednom pokažemo da smo grad otvorenog srca i sporta, kazao je Mehmedović.

Organizatori prve trke za Brdski šampionat Srbije su Grad Novi Pazar i SAKSS, a suorganizatori Sportski savez Novi Pazar, Auto-moto klub Novi Pazar i Auto-moto nautički klub Sandžak off road.

Takmičenje će početi u subotu u 11.00, a staza od Vojničkih livada do Đurđevih stupova biće duga 2.670 metara, sa visinskom razlikom od 150 metara.

– Pripreme se privode kraju, a postoje još neki tehnički detalji. Verujem da će sve biti gotovo do petka, kada stižu vozači da upoznaju stazu. Nalazi se blizu gradskog centra, mislim da će im se svideti i da ih očekuje ozbiljan izazov. Biće puno publike, pa se nadam velikom spektaklu, rekao je predsednik Auto-moto kluba Novi Pazar Elmir Habibović.

On je ocenio da je staza dobro sređena, da ima oštre zavoje, ali i pravce na kojima se očekuju velike brzine.

– Trka koju organizujemo je prva u istoriji grada starog 556 godina. Sve što radimo ovde je sa dosta emocija i zbog toga očekujem mnogo ljudi iz Novog Pazara, ali i cele Srbije i regiona. Ljubitelji automobilizma će uživati, kao i takmičari na stazi, uveren je Habibović.

Velika nagrada Novog Pazara imaće i humanitarni karakter, pošto će sav prihod od kotizacije učesnika biti uplaćen u fond za lečenje Miloša Komnenovića, sina proslavljenog automobiliste Pavla Komnenovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter