0
Atletika

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

LONDONSKI MARATON: Svetski rekord za Kejtani

Objavljeno: 23.04.17 u 14:18

Kenijska atletičarka Meri Kejtani pobedila je danas na Londonskom maratonu i postavila novi svetski rekord u ženskoj konkurenciji.
Kejtani je treći put pobedila na maratonu u Londonu i rezultatom dva sata, 17 minuta i jedan sekund postavila novi svetki rekord u ženskoj konkurenciji. Ona je oborila rekord Pole Redklif star 12 godina, od 2:17,42.

Redklif je ostala ukupna svetska rekorderka sa 2:15,25 sata, koja je postavila na Londonskom maratonu 2003. godine, ali u mešovitoj trci, kada su joj maratonci pomogli da istrči bolje.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) priznaje dva svetska rekorda za maratonke, jedan za „mešovitu“ trku, a drugi „samo u ženskoj konkurenciji“.

Drugo mesto u današnjoj trci zauzela je Tiruneš Dibaba iz Etiopije sa 55 sekundi zaostatka za pobednicom, dok je njena sunarodnica Aselefeč Mergija zauzela treće rezultatom 2:23,08.

U muškoj konkurenciji pobedio je Kenijac Danijel Vanjiru sa 2:05,48 sata. Drugi je bio Kenenisa Bekele iz Etiopije sa 2:05,57, a treći kroz cilj prošao je Bedan Karoki iz Kenije sa 2:07,41.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter