0
Vremeplov

VREMEPLOV: Dve jezive povrede koje su jednog od najvoljenijih napadača koštale karijere (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.17 u 00:11

Na pomen imena Đibrila Sisea retko ko će se namrštiti među ljubiteljima fudbala. Fantastični Francuz je u dresu Oksera skrenuo pažnju javnosti na sebe, na 128 ligaških mečeva u dresu Oksera postigao je 70 golova, nakon čega je ostvario san o kom je pričao još dok je nosio dres Oksera – potpisao je za Liverpul.

U dresu tima sa Enfilda Sise se ipak nije snašao kako su mnogi očekivali. Jednostavno, bio mu je potreban period privikavanja na engleski fudbal. 

Ali, sve je prekinuto 30. oktobra 2004. 

Liverpul je gostovao u Blekburnu ekipi Roversa. Rezultat u 38. minutu je bio 1:1, kada je Sise krenuo ka golu Blekburna. Bio je u duelu sa Džejem Mekevelijem, nakon čega je pao. Iako su isprva svi na stadionu mislili da je u pitanju bezazlen pad, reakcija igrača na terenu i samog Sisea pokazala je da je povreda itekako ozbiljna. Naime, tokom duela, Sise je nezgodno zakačio Mekevelijevu nogu, nezgodno iskrenuo svoju, koja je u neprirodnom položaju pukla. Kasnije je Sise rekao da je zahvalan lekarima na pravovremenoj reakciji, jer bi verovanto ostao bez potkolenice da nisu odreagovali kako je trebalo.

(Youtube/edenmc’s channel)

Lom fibule i tibije značio je višemesečni oporavak. Ta sezona je, prema rečima lekara, za njega bila završena.

A onda se dogodilo čudo…

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, Sise je u 75. minutu 13. aprila zaigrao protiv Juventusa, da bi potom u finalu Lige šampiona protiv Milana postigao drugi pogodak u penal seriji za svoj tim i tako ostavio neizbrisiv pečat u dresu „redsa“ i najvećem preokretu u istoriji finala Lige šampiona.

(Youtube/krisna cahyadi)

U Liverpulu je proveo još sledeću sezonu, postigao je ukupno 24 gola u za tim iz Engleske, ali je tokom cele 2005. godine bio povezivan sa ekipom Olimpika iz Marseja.

Konkretan dogovor postignut je dogovor Liveprula i Olimpika, i Sise je trebalo da, dan nakon poslednjeg pripremnog meča reprezentacije Francuske pred početak Mundijala u Nemačkoj 2006. godine, koji je Sise željno iščekivao jer je konačno odslužio kaznu od pet mečeva koju mu je UEFA izrekla nakon što je šutnuo Marija Serhija, mladog reprezentativca Portugala, a potom izvređao sudiju Roba Stajlsa.

Željan fudbala, Sise je 7. juna 2006. izašao u startnoj postavi na teren protiv Kine, ali je samo deset minuta od početka meča nezgodno uvrnuo nogu u duelu sa kapitenom Kine Žengom Žijem, i bilo je jasno da ponovo sledi duga pauza…

(Youtube/Roger Williams)

To Sisea nije sprečilo da se vrati, pa je pružao sjajne partije u dresu Panatinaikosa, što mu je donelo povratak u reprezentaciju i konačno nastup na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi.

Iako je fudbal igrao do 2015. godine, i iako je u međuvremenu nastupao za Sanderlend, Lacio, KPR, dva teška loma noge su ostavila itekako traga, i jedan od možda i najtalentovanijih napadača 21. veka je izgubio šansu da svoj raskošni talenat i potvrdi dugogodišnjim igrama na vrhunskom nivou.

Ovako, ostaje nam da se sećamo sjajnog fudbalera zanimljive frizure koji je šarmom osvojio navijače klubova gde god je igrao.

(Youtube/NumeroDiezFreestyle)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter