0
Američki fudbal

DERBI POSLEDNJA DVA ŠAMPIONA: ‘Divlji veprovi’ idu na noge GAT Dukesima

Objavljeno: 21.04.17 u 15:55

U derbiju trećeg kola Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi gostuju jednom od najvećih rivala, novosadskim GAT Dukesima, u subotu od 16.30 sati, na stadionu „Kabel“.

Posle velikih pobeda nad beogradskim SBB Vukovima i turskim šampionima Koč Remsima, Kragujevčani će imati još jedan težak zadatak u odbrani trona, u duelu sa timom od kog su ga i preuzeli.

– Tim Divljih veprova je u usponu na svim nivoima. Naša fizička pripremljenost je na zavidnom nivou, analize grešaka ili budućih protivnika sprovode se veoma profesionalno, dok timski duh evoluira i poprima interesantne okvire i po tom pitanju sam veoma zadovoljan – kratko je prokomentarisao trenutnu formu kapiten Kragujevčana Darko Cvetković, jedan od najboljih igrača odbrane Veprova u pobedi nad Remsima.

Sa druge strane, Novosađani su pored dvojice kvalitetnih Amerikanaca, na pozicijama kvoterbeka i trkača, angažovali i trećeg importa, Australijanca Kornelijusa Botu (RB/WR), koji je dve sezone proveo na koledžu u Americi. Od domaćih igrača zadržali su okosnicu tima i pridodali joj neke od najboljih iz ostalih vojvođanskih timova.

– Novi Sad sprovodi sebi svojstven način igre, kao što već čini nekoliko sezona unazad. Čini mi se da se u napadu previše oslanjaju na strane igrače. Imaju okretnog kvoterbeka, koji će pokazati svoje atletske sposobnosti ukoliko mu se pruži prostor za to. Nikada ne izostaje nekoliko dobrih igrača u linijama, kako napada tako i odbrane. Nakon pregledanog dostupnog materijala, čini mi se da se njihove šeme napada, odbrane i specijalnih timova ne menjaju previše iz sezone u sezonu. Sa druge strane, to je za njih dobro, jer igračima pruža sigurnost i dobru uigranost – smatra Cvetković.

Mečevi ovih starih znanaca tradicionalno su neizvesni, a dva prošlosezonska pripala su Kragujevčanima.

– Naši dueli donose sa sobom dosta energičnosti i gotovo uvek po nekoliko interesantnih dešavanja na meču. Sa obe strane lopte ima dobrih prijatelja, pa je možda baš zbog toga želja za dokazivanjem, krunisana pobedom, velika. Možda su Veprovi samo blagi favoriti, ali ko zaista može sebe smatrati favoritom u duelu sa Vojvodama. Prevagu će napraviti disciplina na terenu i van njega – zaključio je Cvetković.

Preostali dueli na programu su u nedelju, a sastaju se Belgrade Blue Dragons – Sirmium Legionaries (13 časova, FK Heroj, Jajinci), Pančevo Panthers – Inđija Indians (16 sati, SRC „Mladost“) i SBB Vukovi Beograd – Sombor Celtis (16.30 časova, Pomoćni teren stadiona OFK Beograd).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter