0
Auto Moto

Foto: Facebook Dušan Borković

ISTORIJSKI TRIJUMF: Duca najbrži na Vaskrs, prvi Srbin kojem je ovo pošlo za rukom! (FOTO)

Objavljeno: 16.04.17 u 13:50

U drugoj trci TCR šampionata u Bahreinu slavio je srpski automobilista.
Druga trka drugog vikenda pripala je Dušanu Borkoviću koji je napravio veliki uspeh.

Duca je vozio sjajno i sakupio 25 bodova i postao prvi srpski vozač koji je pobedio na kružnim stazama u svetskim okvirima.

Srbin je napravio rezultat 20:20.221, dok su posle njega kroz cilj prošli Džejms Neš (20:24.375) i Ugo Valente (20:25.082). Na startu je Borković imao najbrži krug od 2:13.476, što je bio i najbrži krug čitave trke.

Dan ranije je Borković vozio za gruzijski tim ‘GE Force’ Alfa Romeo Đulijetu i zauzeo četvrto mesto sa ukupno osvojenih 12 bodova.

Najveći uspeh pre ovoga je bilo drugo mesto u Japanu na WTCC trci pre dve godine.

– Već posle kvalifikacija i prve trke u subotu osetio sam da ovde mogu da postignem veliki uspeh. Startna pozicija u drugoj trci dala mi je za pravo da se nadam najboljem. Iako sam slabije startovao, znao sam da ako se izborim s Mađarima u prvom krugu mogu da dođem do pobede. Daću sve od sebe da i u nastavku sezone ostanem na visokom nivou. Želeo bih da se zahvalim navijačima, sponzorima, čitavom timu i svim sunarodnicima. Pozdrav svim navijačima u Srbiji, želim vam Srećan Uskrs. Hristos voskrese, kazao je Borković posle pobede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter