0
Vremeplov

VREMEPLOV: Najčudniji gol u istoriji Mundijala delo je i prvenac legendarnog Paola Rosija (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.17 u 23:55

Paolo Rosi jedan je od verovatno najpotcenjenijih napadača u istoriji evropskog fudbala, a jedan njegov pogodak će zauvek ostati upamćen kao klasičan primer komične strane fudbala.

Italija je na Svetskom prvenstvu u Argentini 2. juna 1978. godine igrala drugi meč na turniru, i to protiv Francuske.

Kako su dan ranije Zapadna Nemačka i Poljska odigrale bez golova, sudar dve velike ekipe dočekan je sa nadom da će konačno „pasti“ neki pogodak.

Već u 1. minutu Lakomb je doveo Francuze u prednost, pa je ceo svet očekivao odgovor Italijana, a on je stigao u 29. minutu, kada je Skirea centrirao, Betega je pokušao da uputi volej ka golu Francuske, ali je loše zahvatio loptu.

Ipak, ona je stigla do Kuasija, čiji je šut glavom završio na stativi. Lopta se potom odbila do Rosija, nakon čega je usledila zaista komična završnica koja je rezultirala pogotkom kasnije legendarnog Rosija, ujedno njegovim prvim u dresu Italije.

Italija je na kraju turnira završila kao četvrta, uprkos pobedi nad Framcuskom od 2:1 u prvom kolu, ali je Rosijev gol ostao zabeležen kao jedan od najzanimljivijih u istoriji Mundijala.

(Youtube/footoldies)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter