0
Vremeplov

FOTO: Youtube screenshot

VREMEPLOV: Bio je šampion sveta sa Jugoslavijom, a primio je najbizarniji autogol svih vremena (VIDEO)

Objavljeno: 08.04.17 u 00:09

Tomislav Piplica bio je deo mlade reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine u Čileu stigla do titule šampiona sveta.

Ipak, nije taj trenutak obeležio njegovu karijeru, već meč njegovog Enerdži Kotbusa i Borusije iz Menhengladbaha.

Utakmica je odigrana pre tačno 15 godina i jedan dan, tačnije 6. aprila 2002. godine, kada je ekipa Kotbusa dočekala Borusiju u okviru 30. kola Bundeslige. 

Iako u sigurnoj zoni, sa osam bodova viška u odnosu na Frajburg pet kola pre kraja sezone, igrači i navijači Enerdžija želeli su da pobedom i definitivno dođu na korak od opstanka.

Utakmicu je tim Kotbusa otvorio dobro, u 34. minutu rezultat je bio 2:0 preko Topića i Kalužnjeg, da bi Ašanin smanjio na 2:1 pre kraja prvog dela igre.

Kalužnji je svojim drugim golom u 70. minutu po drugi put doveo svoj tim do prednosti, nakon što je Van Lent izjednačio u 64. minutu, i činilo se da je to-to. 

A onda je u 85. minutu na scenu stupio Tomislav Piplica, golman Enerdžija.

Lopta je bila na sredini terena, jedan fudbaler Borusije uputio je dug pas u kazneni prostor domaćeg tima, ali su igrači Enerdžija uspeli da otklone opasnost, blokiravši šut Vitečeka, nakon čega su pogledom pratili njen let ka Piplici. 

Umesto da krene ka njoj, Piplica ju je samo pratio pogledom dok ga nije udarila u glavu i ušla u gol.

Pogledajte ovaj pogodak o kom se i danas priča kao najčudnijem u istoriji Bundeslige.

(Youtube/Bundesliga)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter