0
The Best Of

VREMEPLOV: Sevali su ‘topovi’ u najvećem preokretu u istoriji fudbala – meču sa 12 pogodaka! (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.17 u 00:12

Čini se da se ovakav meč neće ponoviti u skorijoj istoriji.

Navijači Arsenala u poslednje vreme, tačnije gotovo celu deceniju nemaju previše razloga za slavlje, ali će 30. oktobar 2012. godine večno pamtiti. Bio je to meč osmine finala Liga kupa Engleske u kom je postignuto 12 golova i viđen jedan od najvećih, ako ne i najveći preokret u istoriji fudbala na ‘ostrvu’.

‘Tobdžije’ su gostovale Redingu na ‘Madejski‘ stadionu, čijih je 23,980 posetilaca te večeri prisustvovalo ispisivanju istorije. Kako je do nje došlo? Na zaista nesvakidašnji način.

Tako što su, van svih očekivanja, domaći posle prvih 35 minuta vodili sa potpuno nestvarnih 4:0. Golove za pravu erupciju oduševljenja postigli su Džejson Roberts u 12. minutu, autogol Lorana Košćelnog za 2:0 u 18., Mikel Legertvud u 20. i Noel Hant u 35. minutu utakmice.

Izraz lica Arsena Vengera, kao i igrača Arsenala na terenu iz minuta u minut je pokazivao koliko im se svet ruši, jer bez obzira na važnost takmičenja, trenutak je ukazivao da im preti katastrofa neverovatnih razmera. Činjenica da su navijači Arsenala napuštali teren već u 37. minutu dovoljno govori o tome koliki je očaj zadesio sve kojima su ‘topovi’ pri srcu.

Ali, umesto debakla, desilo se nešto potpuno obrnuto…

Šta je to što se probudilo u Volkotu, Šamaku i drugovima, i danas nije poznato ni Arsenu Vengeru. Tek, bili smo svedoci potpuno lude večeri i preokreta koji je započeo upravo Volkot u nadoknadi prvog poluvremena.

Na drugi gol čekalo se čak do 64. minuta kada je Olivije Žiru uradio ono što najbolje ume, trznuo je glavom i efektno zatresao mrežu. Ako se na drugi gol Arsenala čekalo predugo, šta tek reći za treći, jer se Loran Košćelni iskupio za prethodni autogol i glavom u 89. minutu smanjio na 4:3.

A onda je Teo Volkot, iako je nadoknada vremena iznosila četiri minuta, u 95. postigao gol za izjednačenje i potpuni povratak tima iz Londona.

Preokret je kompletiran u 103. minutu sjajnim golom Maruana Šamaka za 4:5, ali se Reding nije predao, već je preko Pavela Pogrebnjaka doneo novi egal i, koliko-toliko, psihološku stabilnost svojim saigračima. Bilo je to samo četiri minuta pre isteka drugog produžetka.

Međutim, momentum je bio na strani gostiju koji su već pokazali da mogu da zatresu mrežu kad god požele i to su učinili još dva puta u narednih nekoliko minuta.

Prvo je Teo Volkot kompletirao svoj ‘het-trik’ u 121. da bi u 123. minutu Maruan Šamak svojim drugim golom dotukao domaćina, a razgalio sve navijače Arsenala.

Koliko su samo zažalili oni simpatizeri koji su u prvom poluvremenu napustili ‘Madejski‘ stadion…

(Izvor: youtube / RID 11)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter