0
The Best Of

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: ‘Šamar’ srpskom fudbalu koji ne želimo nikad da se ponovi, a upozorava pred Gruziju (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.17 u 00:00

Poslednjih godina smo svedoci velikog broja blamaža našeg fudbalskog nacionalnog tima, te sa ovim tekstom želimo da upozorimo Muslinovu generaciju da se ne opusti pred nimalo lako gostovanje u Tbilisiju.

Pre tačno deset godina brideli su obrazi svih fudbalskih radnika u Srbiji. ‘Orlovi’ su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine gostovali tada autsajderu u kvalfikacionoj grupi selekciji Kazahstana. Meč je odigran pred 15 hiljada gledalaca, a pre samog početka postavljalo se pitanje kojim će rezultatom naš tim pobediti domaćina i vratiti se sa celim plenom u Beograd, ali je usledio šamar.

Kazahstan je protiv vedeta srpskog fudbala predvođenih legendarnim Nemanjom Vidićem, Markom Pantelićem, Nikolom Žigićem i drugima slavio sa 2:1. Vladimira Stojkovića matirali su Aširbekov u 47. minutu i Zumaškalijev u 61. minutu. Počasni gol za Srbiju bio je delo Nikole Žigića u 68. minutu.

Taj gol nam nije pomogao, posle Almatija Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj postalo je samo pusti san. Čak nije poslužio ni kao opomena, jer smo posle doživeli Finsku, Jermeniju i Estoniju. Nadamo se da će sada dobro poslužiti izabranicima Slavoljuba Muslina, koje 25. marta čeka gostovanje Gruziji u Tbilisiju.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]KAZAHSTAN – SRBIJA 2:1 (0:0)

KAZAHSTAN: Loria – Smakov, Kučma, Žalmagamebetov, Frakhadbek, Irismetov – Škorič, Serigenoko, Batilev, Zumaškalijev – Baltiev i Aširbekov.
SRBIJA: Stojković – Marković, Stepanov, Vidić, D. Tošić – Kovačević, Ergić, Janković, Krasić – Pantelić i Žigić. Igrli su još: Ognjen Koroman i Danko Lazović. Selektor: Havije Klemente.[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter