1
Ostali sportovi

FOTO: SERBIAN SHOOTING

STRELCI, KAO I UVEK: ‘Zvecka zlato’, istorijski uspeh Srbije! (FOTO)

Objavljeno: 22.03.17 u 17:08

Na Adi Ciganliji je danas održana konferencija povodom rezultata naših učesnika na EP vazdušnim oružjem u Mariboru.
Streljaštvo je sport od koga se u našoj zemlji uvek puno očekuje, i ovaj put su naši strelci obradovali naciju za dostignućima.

Čak deset medalja je pripalo našim učesnicima, od toga četiri zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu. Ovo je najveći uspeh naših strelaca, nezabeležen u našoj istoriji čak i za vreme Jugoslavije.

Okupljenima se obradio predsednik Streljačkog saveza Srbije dr Nenad Putnik, i poručio:

– U ime Upravnog odbora članovima seniorske i juniorske reprezentacije, stručnom štabu i trenerima čestitam na izuzetnom, istorijskom uspehu. Imali smo zvezde takmičenja, poput Zorane Arunović, koja je osvojila tri zlata i oborila svetski rekord, Damira Mikeca, koji se okitio sa tri zvanične medalje i jednim zlatom u reviji, ali važno je istaći da je ceo tim bio sjajan. Svako od naših seniora se bar jednom popeo na pobedničko postolje, što je veliko ohrabrenje na početku godine koja označava početak novog olimpijskog ciklusa i u kojoj obeležavamo jubilej, 130 godina od osnivanja Streljačkog saveza Srbije. S druge strane, rezultati u Mariboru su podstrek za sve nas u streljačkoj organizaciji da takmičarima obezbedimo još bolje uslove za rad. Bez pomoći Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i Sportskog saveza Srbije ne bismo uspeli da realizujemo sve naše programe. Mi smo jedini savez koji nema generalnog sponzora. Nadam se da će posle ovog velikog uspeha društveno odgovorna preduzeća prepoznati značaj naših rezultata i da će stati uz Streljački savez Srbije. Junak prvenstva svakako je bila Zorana Arunović, sa tri najsjajnija odličja. Vazdušnim pištoljem je osvojila pojedinačno zlato, kao i šampionske titule u ekipnoj konkurenciji i u miksu sa Damirom Mikecom. Osvajajući pojedinačno zlato postigla je svetski rekord finala, koji sigurno dugo neće biti nadmašen (246,9 krugova).

FOTO: SERBIAN SHOOTING

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ODLIČJA SRBIJE U MARIBORU

Zvanični program

Zlatne: Zorana Arunović (seniorke, pištolj, uz svetski rekord finala 246,9 krugova), ženski seniorski tim pištoljem (Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasmina Milovanović), seniorski miks pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec), seniorski miks puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović)

Srebrne: Damir Mikec (seniori, pištolj), Lazar Kovačević (juniori, puška), muški seniorski tim puškom (Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Stevan Pletikosić), juniorski miks puška (Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević), ženski juniorski tim puškom (Sanja Vukašinović, Tatjana Banjac, Marija Malić)

Bronzane: muški seniorski tim pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov)

Revijalno ekipno takmičenje

Zlatna: muški seniorski tim pištoljem (Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić). Srebrna: ženski seniorski tim puškom (Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Dragana Todorović)

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter