0
Ostali sportovi

BADMINTON: Srbija imala predstavnike na seminaru u Formiji

Objavljeno: 22.03.17 u 12:59

Srpski reprezentativci Miodrag Kaličanin i Ilija Pavlović u “upisali” su i četvrto učešće na seminaru u okviru projekta koji finansira program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja koji je posle Taragone, Tirenije i Fođe održan i u italijanskoj Formiji i to od 13. do 19. marta 2017.

Tandem naših državnih reprezentativaca bio je među 40 polaznika seminara iz devet zemalja, Portugalije, Španije, Italije, Kipra, Egipta, Alžira, Tunisa, Sirije i Srbije, s tim što je Pavlović, kao i prethodna tri puta, učestvovao u programu za trenere, sastavnom delu seminara u okviru ovog projekta. Utiske iz Formije, gradića između Napulja i Rima, preneo nam je Miodrag Kaličanin:

“Ponovo je sve bilo na najvišem niovu. Uslovi za rad i trening su bili odlični. Bili smo smešteni u specijalizovanom olimpijskom centru Koni, u kojem je za vreme našeg boravka bila smeštena i reprezentacija Italije u mačevanju, inače jedna od najboljih svetskih selekcija u ovom sportu. I sam program van samog seminara, čija su glavne teme bile finansije i ljudski resursi, bio je izuzetno bogat. Između ostalog, obišli smo Kraljevsku palatu u Kazerti, najveću građevinu podignutu u 18. veku u Evropi, koja je pod zaštitom UNSECO. Takođe, imali smo i časove Italijanskog jezika pa svoj utisak sa ovog seminara završavam rečima ‘Arrivederci a presto, Italia’”.

Naredni, peti, seminar, od ukupno osam predviđenih, biće održan u Barseloni u maju 2017. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina i Ilije Pavlovića na seminaru u Formiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter