0
Vremeplov

VREMEPLOV: Legenda Olimpijakosa sa brdo trofeja i evropskih uspeha

Objavljeno: 20.03.17 u 23:59

Proveo je u Pireju ukupno 13 sezona i osvojio 12 titula šampiona Grčke.

Šumadinac iz Kragujevca je legenda Olimpijakosa. Obeležio je pogod Atinjana na evropski krem, i svakako da je Predrag Đorđević (44) ikona u Pireju.

Ipak, put do „zvezda“ posut je trnjem, pa mu nije bilo lako posle Radničkog i kratkog boravka u Zvezdi otići u „maleni“ Paniliakos. Uspeo je Đorđević da dođe na glavnu pozornicu 1996. godine, i sve do odlaska u penziju 2009. nosio je dres Olimpijakosa.

Koliko je dominantan bio svedoči i to što za 13 godina u Olimpijakosu samo jednom nije bio šampion. Zaslužan je za mnoge odlične utakmice u Ligi šampiona i za činjenicu da je ovaj tim ušao u evropski vrh. 

Na 344 meča postigao je 126 pogodaka. Mogao je da igra za Grčku, ali je nosio dres Jugoslavije i Srbije i Crne Gore na 37 mečeva.

Trenutno živi u Atini, često dolazi u Beograd, a novi posao mu je fudbalski agent. Zastupa Andriju Živkovića i transfer u Benfriku je jedan od najunosnijih uspeha na novom polju.

 

(Youtube/JuniorKiller77i)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter