0
U pripremi

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Biće teže u Crnoj Gori, Zuros: Dobro je da ABA liga ima predstavnika u ‘top 8’ (FOTO)

Objavljeno: 19.03.17 u 21:46

U prvoj polufinalnoj utakmici je bez mnogo muke domaći tim stigao do pobede.
Crvena zvezda je pobedila Budućnost, a gostima je nakon meča ostalo samo da čestitaju boljem danas.

Crnogorski strateg je pre današnje utakmice nekoliko puta apelovao navijače da pomognu košarkašima Crvene zvezde koji se nalaze u nezgodnoj poziciji zbog zgusnutog rasporeda. Navijači su ga poslušali, i bili ‘šesti igrač’ i ovako sjajne Zvezde danas.

– Hvala navijačima, odlično su reagovali u ovom veoma teškom meču, na tome sam im zahvalan. Uvek je nezgodna prva utakmica, a i igrali smo sa njima pre nedelju dana što donosi dodatnu težinu. Mnogo teži posao nas očekuje u Crnoj Gori, danas smo kontrolisali meč i izdržali sve nalete Budućnosti. Raspored nam je težak, ali moramo da se borimo i nadam se da ćemo biti kompletni uskoro, otpočeo je Radonjić.

Kada se pomenu povrede, nameće se pitanje Stefana Jovića i njegovih problema sa leđima zbog kojih jedan od najboljih u redovima Zvezde periodično odsustvuje:

– Iskreno se nadam da ćemo sledeće nedelje znati kakva je situacija sa Jovićem, u smislu kada ćemo moći ponovo da računamo na njega. On je trenutno i bolestan, tako da je to dodatni razlog da ne učestvuje u današnjem meču. Sigurno će popustiti Barselonu i Olimpijakos, dodao je trener tima sa ‘Malog Kalemegdana’.

Za razliku od Jovića, Radonjić može da računa na oporavljenog Nemanju Dangubića koji je danas upisao pet poena i isto toliko skokova.

– Imali smo kontrolu tokom cele utakmice koja je bila veoma dobra, sada moramo da se skoncentrišemo na Olimpijakos i da pokušamo da dođemo do pobede i u Evropi, poručio je Dangubić.

Današnju igru crveno-belih pohvalio je i strateg Podgoričana Ilijos Zuros koji nije uspeo da dovoljno dobro spremi svoj tim za beogradsko gostovanje:

– Svaka čast Zvezdi, pobedili su zasluženo. Imali smo 17 izgubljenih lopti i to ne može da ne utiče na rezultat, oni su iskoristili maksimalno. Loše smo birali rešenja, promašili smo skoro sve i zasluženo su nas dobili. Bravo za navijče, napravili su sjajnu atmosferu. Želim im sve najbolje, dobro je za ABA ligu da ima predstavnika u top 8 fazi Evrolige, kazao je grčki stručnjak.

FOTO: STARSPORT

Sa lica mesta – Strahinja Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter