0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U BEOGRADU: Nakon dve godine organizacije – zvanično je otvoreno (FOTO)

Objavljeno: 03.03.17 u 17:05

Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani je otvoreno i odraće se od 3. do 5. marta u Kombank Areni.
Ovom svečanom događaju su prisustvovale brojne zvanice među kojima su se našli gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić i mnogi drugi.

Tu je takođe bio i Segej Bupka, svetski rekorder u skoku sa motkom i olimpijski šampion. Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović se prvi opratio okupljenima:

– Dame i gospodo, veliko mi je zadovoljstvo i čast da vam se obratim povodom otvaranja Evropskog atletskog prvenstva u dvorani. Zahvaljujući izvanrednim rezultatima naših atletičara u nekoliko prethodnih godina, ,,kraljica sportova” se u Srbiju vratila u punom sjaju, a sada smo u prilici i da prisustvujemo najvećem atletskom događaju u Beogradu – i spremni smo da još više podignemo lestvicu. Takođe, izuzetna nam je čast to što je baš Beograd izabran za domaćina ovog značajnog atletskog događaja. Naš grad je spreman da pokaže ono u čemu je najbolji – osmeh, pozitivnu energiju, otvorenost, tradicionalno gostoprimstvo i moć da atletsko takmičenje pretvori u praznik atletike. Za nas je trka već počela, spremni smo i sa uzbuđenjem dočekujemo sportiste i posetioce iz svih krajeva sveta, iskreno se nadajući da će im boravak u Beogradu ostati u najlepšem sećanju. U ime Atletskog saveza Srbije zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu Omladine i sporta, Gradu Beogradu, kao i mnogobrojnim sponzorima koji su pomogli realizaciju ovog nezaboravnog događaja. Učinićemo sve da se se atletičari, timovi, sudije, lekari, novinari, gledaoci i drugi gosti osećaju kao kod kuće, i da ,,kraljica sportova” dobije ono što joj pripada: Kraljevski tretman. Hvala, kazao je Jevrosimović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon njega, reč je imao predsednik Lokalnog organizacionog odbora Slobodan Branković:

– Ovom prilikom želeo bih da vas upoznam sa tim kako je prvenstvo stiglo u našu zemlju. Pre 25 godina osvojio sam zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u dvorani u Đenovi na 400m, tada sam na postolju slušao našu himnu i požeo da to jednog dana uradim i u Beogradu. Zahvalio bih se svima na podršci i poželeo takmičarima puno sreće i mnogo medalja. Verujem da ćemo se ovde videti i 2020. godine na Svetskom prvenstvu u dvorani.

Takmičenje je zvanično otvorio predsednik Evropske atletske federacije Svejn Arne Hansen koji je svima poželeo dobrodošlicu i nije krio oduševljenje beogradskom Arenom:

– Drago mi je da je ovde toliko kvalitetnih takmičara. Ovo je prvi put da se u Srbiji održava ovako jedno veliko takmičenja, ali ova zemlja je svakako to zaslužila. Siguran sam da će ovaj događaj biti organizovan na najvišem mogućem nivou. Želim svima puno sreće i nezaboravno iskustvo. Proglašavam takmičenje otvorenim.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U popodnevnom delu programa očekuje nas trka Amele Terzić na 1500h u 17.05h, polufinalna trka Tamare Salaški na 400m u 17.45h, potom trka Dušana Makevića na 3000m u 18.25h i trka Gorana Nave u 19.15h na 1500m.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter