0
Ostali sportovi

FOTO: Budapest.com

ŠTETA: Ipak nećemo imati priliku da u komšiluku gledamo najveće sportiste sveta!

Objavljeno: 01.03.17 u 14:52

Skupština Budimpešte usvojila je danas predlog o povlačenju kandidature za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine.

Nadali smo se svi da bi možda mogli u skorijoj budućnosti da u komšijskoj Mađarskoj vidimo najbolje sportiste sveta kad već ne možemo kod nas. To bi bila odlična prilika za mnoge zaljubljenike u sport da vidi najveće sportske zvezde planete na jednom mestu.

Zamislite samo kakvu bi podršku u glavnom gradu Mađarske imali naši sportisti, da je u kojem slučaju Budimpešta dobila organizaciju najveće smotre sportista na svetu. Ipak to ćemo moći i dalje samo da zamišljamo.

Naše severne komšije su i definitivno povukle kandidaturu za organizaciju OI 2024. godine pa će se u septembru birati između Los Anđelesa i Pariza.

Odluka o povlačenju Budimpešte doneta je pošto je nova politička grupa sakupila dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o tom pitanju.

Vlada premijera Viktora Orbana okrivila je opozicione političare, koji su ranije podržali olimpijski projekat, da su „uzdrmali“ konsenzus o tom pitanju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter