0
Zimski sportovi

FOTO: SAMO VIDIC/RED BULL CONTENT POOL

SKIJAŠTVO: Filip Flisar u mlaznoj akciji kroz rodni grad (FOTO)

Objavljeno: 28.02.17 u 20:14

Kasniš na mamin ručak? Nije problem ako imaš mlazni pogon na leđima.
Kašnjenje na mamin ručak nije opcija, to zna svaki sin. Ama, baš nikada! Međutim, desi se i to, s vremena na vreme…

Dok bi neki tražili izgovore i zvali mamu, Filip Flisar ima svoj način rešavanja problema. Kada si Ski Cross svetski šampion, to ima svojih prednosti – Filip nije samo ponosni vlasnik najpoznatijih svetskih brkova u svetu skijanja, već je i ponosni vlasnik mlaznog motora za leđa.

Sa 96.000 obrtaja u minuti i ispusnim vazduhom koji dostiže temperaturu i do 850 °C, Filipova leđna naprava može da ga “potera” i do 120km na sat.

FOTO: SAMO VIDIC/RED BULL CONTENT POOL
FOTO: SAMO VIDIC/RED BULL CONTENT POOL

Kada je shvatio da može da zakasni kod mame na ručak, Flisar je stavio svoj mlazni motor na leđa i bukvalno se otisnuo kroz svoj rodni grad Maribor u Sloveniji.

– Brzo skijanje sa mlaznim motorom na leđima na otvorenom prostoru je jedno, međutim, kada se na ovaj način otisnete po asfaltu, granitnim pločama i zaleđenom betonu u sred glavnog gradskog trga, ispostavilo se da je potpuno druga priča, rekao je Filip Flisar.

Kao pravi lokalac, Filip je napravio par skretanja i išao prečicama, tako da je verovatno prekoračio dozvoljenu brzinu u nekim delovima grada, međutim, ipak je stigao kući na vreme, a da se u međuvremenu nije uvalio u neprilike. Filip nije dobio nikakvu medalju nakon ove trke sa vremenom, ali možemo sa sigurnošću da kažemo da je njegova mama bila izuzetno ponosna na njega što je stigao na vreme i da to pečenje nikada nije bilo ukusnije.

FOTO: SAMO VIDIC/RED BULL CONTENT POOL
FOTO: SAMO VIDIC/RED BULL CONTENT POOL
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter