0
Ostali sportovi

PRVI PUT POSLE 41 GODINE: Pala ‘tripla kruna’ u Francuskoj!

Objavljeno: 26.02.17 u 18:46

Fantastični Bold Igl (Bold Eagle), koga je vozio Frenk Nivar, pobedom u trci Gran pri d’ Pari osvojio je danas kasačku Triplu krunu na hipodromu Vensan u Parizu, prvu nakon 41 godine.

Nakon pobeda u trkama Pri d’ Amerik u januaru i Pri d’ Frans početkom februara, za treću trku Triple krune Bold Igl je trčao protiv 12 protivnika na distanci od 4.150 metara.

Vozač Nivar je veći deo trke proveo na petoj poziciji, prateći jednog od glavnih konurenata Briak Darka. U finišu trke „Hrabri orao“ je još jednom dao sve od sebe i trijumfovao pred nekoliko desetina hiljada oduševljenih gledalaca.

– To je konj nad konjima, veliki šampion, rekao je Nivar koji je ušao u istoriju zajedno sa šestogodim kasačem, koji je na ovoj dužini staze iskasao fantastično vreme od 1:14:0 po kilometru.

– To je veoma inteligentan konj, pa sam rekao Frenku da prati Briak Darka i sve je dobro ispalo, rekao je trener Bold igla Sebastijan Guarato.

Briak Dark je zauzeo drugo mesto, treći je bio Bird Parker, a četvrta Belina Joselin.

Pobeda u trci je vlasnicima Pijeru Pilarskom, Tomasu Bernereu i Žan-Etjen Duboau donela 180.000 evra i pehar, a za Triplu krunu dobili su nagradu od 300.000 evra i predivni trofej koji je izradio Arno Kasper.

Bold Igl je tek četvrti osvajač kasačke triple krune u istoriji, nakon Dželinote (1956 i 1957), Jamina (1959) i Belinoa II (1976).

Iako se ove trke održavaju u Francuskoj, tradicija i renome koje imaju u svetu kasačkih trka svrstavaju ih u rang svetskih, pa je osvajač Triple krune Francuske ujedno i nezvanični svetski osvajač ovog, uglavnom nedostižnog, priznanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter