0
Boks

BIĆE ŽESTOKO: Pakjao i Kan jedan na drugog u aprilu

Objavljeno: 26.02.17 u 15:30

Jedan od najvećih boksera svoje generacije i šampion velter kategorije Meni Pakjao sastaće se krajem aprila sa britanskom zvezdom Amirom Kanom, objavili su predstavnici obe strane rano jutros.
Pakjao, Kan i njihovi predstavnici objavili su ranije ove nedelje da je dogovor o velikom obračunu blizu realizacije, a jutros su obojica to objavili na društvenim mrežama, nakon čega su vest potvrdili i promoteri.

– Pregovori izmedju tima Pakjao i tima Kan završili su se uspešno i dogovorena je borba za 23. april. Ovo je ono što su navijači želeli, napisao je 38-godišnji Pakjao.

Ovaj datum je nedelja, što nagoveštava da bi borba mogla da se održi van SAD, tako da se vremenski poklopi večernjim terminom za emitovanje u američkom večernjem terminu, najpopularnijem za ‘plati pa gledaj’ borbe. Pakjaov promoter Bob Arum potvrdio je ranije da je finansijska grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila 38 miliona dolara da se borba održi tamo.

Pakjao i Kan se vrlo dobro poznaju. Nekada su zajedno trenirali u klubu ‘Vajld kard’ (Wild Card) u Holivudu, a obojicu je trenirao jedan legendarni Fredi Rouč. Kan je 2012. napustio klub i angažovao trenera Virdžila Hantera. Bokseri su više puta sparingovali i pomagali jedan drugom u pripremama.

Kan je posle toga kazao da je moguće da se borba održi u SAD.

– U opticaiju su dve lokacije. Jedna je Dubai, jedna je SAD. Trebalo bi sve da znamo u narednih nekoliko dana. Borba će biti za WBO pojas. Znam da mogu da pobedim, znam mnogo o Meniju Pakjau, rekao je Kan na društvenoj mreži Snepčet.

Pakjao trenutno drži političku funkciju senatora na svojim Filipinima. Bokserski mediji, kao i organizacije WBC i WBO proglasile su ga za boksera prve decenije 21. veka. Prestižnu nagradu borca godine časopisa Ring osvajao je tri puta. Većina relevantnih bokserskih medija dugo ga je držala na vrhu ili pri vrhu opšte liste najboljih boraca u boksu, a ujedno je i borac koji je najduže bio u Ringovoj listi 10 najboljih.

Poznat je kao prvi bokser koji je bio šampion u osam težinskih kategorija. Maja 2015. godine učestvovao je u „borbi veka“, kada je jednoglasnom odlukom sudija izgubio na poene od Flojda Mejvedera, koji se smatra najboljim bokserom te generacije. Taj meč je izazvao brojne kontroverze jer nije ispunio očekivanja, a u mesecima nakon nje otkriveno je i da je Amerikanac koristio infuziju pre meča za rehidraciju, dok Pakjau nije bilo dozvoljeno da uzme analgetik za povredjeno rame.

Meni Pakjao je posle toga imao svoj treći meč sa Timotijem Bredlijem, u aprilu 2016, a onda se povukao, ali se u novembru prošle godine vratio ring i pobedio Džesija Vargasa. Popularni „Pakmen“ ima 67 profesionalnih borbi, sa 59 pobeda, šest poraza i dve nerešene.

Kan ima 35 borbi, od čega je ostvario 31 pobedu i četiri poraza. Poslednji put u ringu je bio maja 2016. kada se borio u medjukategoriji protiv meksičke zvezde Saula Alvaresa. Britanac je tu nokautiran u šestoj rundi, posle čega je otišao na operaciju desne šake.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter