0
Ostali sportovi

BINGAM: Mnogo mi znači titula u Velsu

Objavljeno: 20.02.17 u 23:51

Engleski igrač snukera Stjuart Bingam rekao je da mu mnogo znači titula na Otvorenom prvenstvu Velsa u Kardifu.
Bingam je kasno sinoć osvojio Otvoreno prvenstvo Velsa pošto je u neizvesnom finalu pobedio sunarodnika Džada Trampa sa 9:8. Bingam je poveo sa 4:0, Tramp je uspeo da preokrene i povede sa 8:7, da bi drugi igrač sveta uspeo da nadoknadi zaostatak i brejkom od 55 poena u poslednjem frejmu, osvoji svoj prvi trofej u Velsu.

To je prvi renking trofej za 40-godišnjeg Bingama još otkako je osvojio Svetsko prvenstvo 2015. godine.

– Ovo je neverovatno. Osvojio sam još jedan trofej, to mi mnogo znači. Od početka meča sam imao utisak da je Džad bolji, on nije odustao ni kod rezultata 0:4, što bi mnogi učinili. Ne znam šta mi je pomoglo da pobedim, ali sam uspeo, rekao je Bingam, koji je osim trofeja „Rej Rirdon“ zaradio i 70.000 funti.

On je osvojio četvrtu titulu koja se boduje za svetsku-rang listu i ostaće drugi snukeraš sveta.

– Suze su mi krenule kada sam završavao poslednji frejm. Svi treninzi, odlučnost, porodica i prijatelji koji su me podržavali… Bilo mi je teško posle osvajanja Svetskog prvenstva, ali trofej je zbog toga sladji, naveo je Stjuart Bingam.

Tramp je rekao da je promašio previše lakih kugli.

– Bilo je teško. Na početku sam propustio nekoliko dobrih prilika. Promašio sam previše lakih kugli, a čak i kada sam se vratio u meč, ponovo sam promašio jednu laku kuglu. Ali, ovaj poraz nisam toliko loše podneo, kod 0:4 sam bio razočaran, ali sam ostatak meča bio prilično dobar, kazao je Tramp.

Džad Tramp je propustio priliku da prvi put u karijeri osvoji dve titule u jednoj sezoni. On je u oktobru osvojio Evropski masters.

On se na svetskoj-rang listi popeo sa četvrtog na treće mesto i zaradio je 30.000 funti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter