0
The Best Of

DCF 1.0

VREMEPLOV: Legendarni Šapuiza je iskoristio grešku Đorđevića, ali su ‘mladi momci’ upoznali srpskog gorostasa (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.17 u 23:55

Vraćamo se sad već u davnu 2004. godinu i drugo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona u kome je Crvena zvezda prvo gostovala Jang Bojsu u Cirihu.

Žreb u Nionu spojio je najbolji tim Srbije i Crne Gore protiv tada najvećeg iznenađenja i šampiona Švajcarske Jang Bojsa. Crveno-beli su bili favoriti pred ovaj dvomeč, ali je bilo i dosta opreza, jer se o ‘mladim momcima’ veoma malo znalo. To jest znalo se jedno, tog leta tim je pojačao legendarni napadač ‘sajdžija’ Stefan Šapuiza, ikona Borusije iz Dortmunda.

Strah od tada veterana se ispostavio opravdanim, igrao se šesti minut kada je Slavoljub Đorđević pogrešio, a Šapuiza matirao Vladimira Dišljenkovića. Atmosfera na stadionu Švajcarska bila je kao da je domaćin bila Crvena zvezda, jer je imala podršku više od pet hiljada navijača. Potpuni šok usledio je u 65.minutu kada je Jang Bojs golom Adriana Ojgestera poveo sa 2:0. Delija me je ostala nada revanš u Beogradu i pakao Marakane.

Ipak, četi Ljupka Petrovića bilo je potrebno samo deset minuta da ‘minus dva’ pretvore u sjajan rezultat pred revanš. U 78. minutu Nikola Žigić je smanjio na 2:1, a onda u 88. minutu je srpski gorostas srpskom šampionu doneo velikih 2:2. Crvena zvezda je taj meč igrala u sastavu: Dišljenković – Basta, Đorđević, Miladinović, Dudić, Popov – Stančić, Perović (Tintor), Janković (Biševac) – Pantelić (Milovanović) i Žigić.

(Izvor: YouTube/FSUpingpong)

Inače, meč u Cirihu je ostao upamćen i po neredima. Delije su prvo premlatile domaću publiku koja je provocirala, a potom i naše iseljenike zbog zastave sa ‘petokrakom’…

(Izvor: YouTube/Balkan Ultras)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter