0
Odbojka

FOTO: Youtube/ Screenshot

NEVEROVATNO: Vizura ostala bez kompletnog stručnog štaba i to u kakvom trenutku

Objavljeno: 15.02.17 u 21:48

Odbojkašice Vizure ostale su bez kompletnog sportskog sektora kluba, na svega tri dana pred start finalnog turnira Kupa.

Situacija je kulminirala nakon pobede „ajkulica“ nad ekipom Železničara iz Lakovca, nakon čega je iz nepoznatih razloga trener aktuelnog šampiona, Dragutin Baltić dobio otkaz, navodi se na sajtu „odbojka-volleyball.com“.

Ipak to je bilo samo početak haosa u klubu, jer je na Baltićevu stranu stao kompletan stručni štab Vizure, koji je podneo ostavke. Pored šefa stručnog štaba klub su napustili još i njegovi pomoćnici Nenad Mihajlović, Rade Dačović, skaut Mirko Radisavljević i kondicioni trener Jovan Petrović.

Tako je Vizura na manje od tri dana pred početak nacionalnog kupa, na kojem brane trofej, ostla bez kopletnog stručnog taba, pa ostaje neizvesno ko će predvoditi odbojkašice na ovom turniru.

Pomenuti članovi stručnog štaba su nakon svoje odluke da napuste klub rešili i da obrazlože svoj potez.

– Želimo da upoznamo javnost sa razlozima naše odluke koja je za mnoge neočkivana. Ali ne i za nas. Sve se dešava u momentu kada smo imali sjajnu saradnju sa devojkama, koje su opet doprinele izuzetno dobroj atmosferi kako na terenu, tako i van njega. Od prvog dana, svako od nas je živeo za uspehe kluba, ponašao se shodno pravilnicima, radio na popularizaciji Vizure u svim aspektima. Davali smo klubu i svoje slobodno vreme, za koje ne žalimo ni jednog sekunda, naprotiv… A dobili smo konstantno mešanje u naš posao, pokušaj nametanja ko će i koliko igrati, što i nije novima kada je ovaj klub u pitanju. Nemamo ništa protiv da neko ko ulaže veliki novac, ima svoje mišljenje, kako oko dovođenja igrača, tako i trenera, ali da taj isti pravi taktiku i određuje da neko mora da igra, prelazi granice tolerancije. Želje i ambicije Vizure su, razumljivo, uvek vezane za vrh. U odnosu na prošlu godinu, s obzirom da tim nije ostao isti, nisu dovedena adekvatna, sa naše strane tražena pojačanja, ali uprkos tome, napravili smo dobar tim i imali veliki broj pobeda i sve je išlo po planu.- navodi se u saopštenju.

Oni su se osvrnuli i na stanje koje su ostavili u klubu.

– Pojedini igrači su čak pristali da promene pozicije na kojima igraju zarad tima, namestili smo igru, beležili dobre rezultate, ali izgleda da to nije bilo dovoljno. Usledile su „instrukcije“ da mora da igra Ana Matović. Ko će biti na terenu, odlučuje jedino i isključivo stručni štab i tu ne dozvoljavamo nikom da se meša. U takvim uslovima, sa takvim pritiscima, niko od nas ne može da garantuje da će se ostvariti očekivani rezultati, pa smo odlučili da damo neopozive ostavke ne želeći da se igramo sa svojim ugledom. Ponuda da se „zavrbuje“ Nenad Mihajlović, da vodi tim u nastavku takmičenja, a koji tako nešto nije prihvatio, još jedan je od dokaza koliko je atmosfera u stručnom štabu bila jedinstvena. Možda će neko reći da momenat nije baš pravi, s obzirom na skori finalni turnir Kupa, ali uz pomenute „instrukcije“ (neka ostane samo na toj reči, a nije jedina), opet naglašavamo, ne možemo da garantujemo ono što smo stavili kao ciljeve.- navelo je stručni štab u ostavci, poželevši puno sreće igračicama u nastavku takmičenja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter