0
The Best Of

Maric Aleks Alex Remote Sport Basketball Kosarka Partizan Makabi Maccabi Euroleague Evroliga Beogradska Arena Beograd Srbija 30.3.2010. photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com / STARSPORT|

VREMEPLOV: Sezona u kojoj je Partizanu malo falilo da pokori Evropu (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.17 u 00:00

U sjajnom ambijentu u „Areni“ pao je Makabi iz Tel Aviva i crno-beli se plasirali u završnicu Evrolige.

Nije bila šala, bez obzira što je bio 1. april 2010. godine i svakako slavno veče za košarkaše i navijače Partizana. Beogradski klub je uspeo da se plasira na fajnal-for u Parizu i jedna dobra generacija se upisala u istoriju kolektiva iz Humske. U velikom okršaju pred preko 18.000 gledalaca u brazilskoj atmosferi ekipa Duška Vujoševića je savladala u ključnom meču serije Makabi iz Tel Aviva – 76:67. Tako je stavljena tačka na prolaz (3:1), a navijači su imali nove heroje. I ostvaren je podvig u četvrtfinalu sa uspehom na gostovanju.

U Parizu Partizan je zaustavljen od Olimpijakosa, predvođenim Milošem Teodosićem, ali svakako da je ostvaren značajan rezultat u novom veku. Malo je falilo da se Beograđani nađu u velikom finalu, ali je odlučila završnica, koja je pripala timu iz Atine.

Crno-beli su igrali u sastavu: Božic, Kecman, Vranjes, Marić, Roberts, Mekejleb, Milošević, Mitrović, Đekić, Sinovec, Veseli, Rašić.

(Izvor: YouTube/Mare88pfc)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter