1
The Best Of

FOTO: sportskeeda.com

VREMEPLOV: Ceo ‘Kalderon’ je pozdravio poslednji gol Ronaldinja za Barsu – istinsko remek delo! (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.17 u 00:00

Nećemo puno pogrešiti ako ovaj pogodak legendarnog Ronaldinja nazovemo – vanvremenskim.

Ispričane su mnoge priče o tome koliko je Ronaldinjo Gaučo zadužio fudbal, a kao što to obično biva, najčešće se pamte dela koja se urade poslednja. Razumljivo, ostaju u najsvežijem sećanju, baš poput junaka današnjeg vremeplova i njegove poslednje viđene čarolije u dresu Barselone.

Katalonci su gostovali Atletiko Madridu tog 3. marta 2008. godine, na dupke punom stadionu ‘Visente Kalderonu’. Upravo taj stadion ove sezone odlazi u istoriju, ali će večno ostati upamćen kao poprište i svedog jednog od najatraktivnijih golova u kojima smo uživali.

VREMEPLOV: Dan kada je Ronaldinjo ‘patentirao’ potez kakav fudbal nije video do tada (VIDEO)

Na prelazu iz 29. u 30. minut ovog derbija španske Primere, Barselona je plela ‘mrežu’ po celom terenu, i još tada su mogli da primete obrisi čuvene ‘tika-take’, koja je proslavila katalonski klub.

Akcija je završena na spektakularan način. Centaršut Ćavija Ernandeza sa desne strane, iza leđa Ronaldinju, ali to nije smetalo Brazilcu da se odluči na ‘makazice’ i postigne magičan pogodak.

(Izvor: youtube / OrB1993)

Ispostavilo se da je to bio poslednji gol Ronaldinja Gauča u dresu Barselone, tima koji ga je proslavio, ali i kojeg je čuveni ‘Roni’ vinuo u velike visine.

Ima li boljeg načina da se postigne poslednji gol u dresu voljenog kluba? Definitivno nema.

VREMEPLOV: Svi pamte remek-delo Ronaldinja protiv Čelsija, a Kežman je to prvi uradio (VIDEO)

Iako je Barselona ovaj susret izgubila rezultatom 4:2 (preokret doneli Kun Aguero sa dva gola, Maksi Rodrigez i Dijego Forlan, a konačan rezultat postavio Samjuel Eto), devet godina kasnije pamti se samo ovaj pogodak legendarnog Brazilca.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ATLETIKO MADRID: Abijati, Valera, Perea, Pablo, Lopez, Maksi (Rejes od 84.), Kamačo, (Kleber od 67.), Raul Garsija, Simao, Aguero (Hurando od 58.), Forlan.
Trener: Havijer Agire.

BARSELONA: Valdes, Zambrota, Pujol, Gabi Milito, Abidal, Ćavi, Edmilson (Gudjonsen od 62.), Inijesta, Eto, Ronaldinjo, Anri, (Mesi od 56.).
Trener: Frank Rajkard.

[/stextbox]

(Izvor: youtube / elenitamas)

VREMEPLOV: Pirlov gol karijere sa ‘vazdušnim jastukom’ i sjajna reakcija Ronaldinja (VIDEO)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter