1
Auto Moto

FORMULA JEDAN: Meklaren promenio ime bolidu

Objavljeno: 03.02.17 u 21:55

Tim Meklaren iz Formule jedan saopštio je danas da će promeniti ime automobila za narednu sezonu, što znači da se udaljava od tradicije i veza sa svojim nekadašnjim predsednikom Ronom Denisom.

Bolid Meklarena zvao se MP4 još od 1981. godine, ali sada je preimenovan u MCL. Britanski trim je naveo da je „2017. sva u znaku promena“, kao i da se ime menja u skladu sa time.

Ovaj potez usledio je nakon novembarskog odlaska Denisa, bivšeg predsednika i izvršnog direktora Meklarena. On je tvorac imena MP4.

Denis je morao da napusti Meklaren posle sukoba upravnog odbora, čime je završen njegov 36-godišnji mandat u timu. Zamenio ga je Zek Braun, nekadašnji vozač F3, koji je 1995. godine osnovao kompaniju za moto sport marketing nazvanu JMI.

Novi auto se neće tako zvati MP4-32, nego MCL32.

0
0

1 Komentara

  1. Verovatno ce promena imena uticati da Mclaren na stazi izgleda bolje i bude konkurentan Mercedesu, Red Bulu i ostalima. Srozano je ime nekadasnje sampionske masine koja sa motorima Honde ne moze biti ni medju 6 timova F1 cirkusa !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter