0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VATERPOLO: Loš početak godine, Partizan još uvek bez bodova u 2017.

Objavljeno: 25.01.17 u 23:39

Ni u četvrtom meču u 2017. godini Partizan nije došao do bodova. U 10. kolu Regionalne lige u Splitu je izgubio od Mornara sa 8:7 (2:4, 2:0, 1:0, 3:3).

Splićani su se tako crno-belima revanširali za poraz na Banjici u prvom kolu (9:8).

Partizan je vodio veliku borbu sa čvrstim rivalom. Odlično je počeo, zatim počeo da posustaje, a u dramatičnoj završnici imao je šansu i za bod. Na minut pre kraja bilo je 8:6 za Mornar. Marko Janković je sa igračem više smanjio na 8:7. U narednoj akciji Partizan se odbranio, imao 25 sekundi za poslednji napad, koji nije završio golom i u Beograd se vraća praznih šaka.

Domaći su u uvodnim minutima vodili su 1:0 i 2:1, a onda su na scenu stupili crno-beli, serijom od 3:0 do kraja prve četvrtine,đ preokrenuli na 4:2. Nije ni Mornar u prvih osam minuta bio bezopasan u napadu, ali crno-beli su se odlično branili, izuzetno raspoložen je bio golman Lazar Dobožanov, pa su Beograđani u jednoj akciji uspeli da se odbrane i sa dva igrača manje.

Druga četvrtina – druga priča. Igralo se sve opreznije, nije bilo mnogo golova, samo dva, a oba u Partizanovoj mreži, pa je na poluvremenu bilo 4:4. U trećoj četvrtini obe ekipe su zaigrale još sigurnije u odbrani, teško , a jedini gol postignut je na u sedmom minutu ove deonice, kada je iz kontranapada Dobožanova savladao Erak.

Splićani su i posle poslednjeg odmora nastavili seriju i na startu četvrte deonice poveli sa 6:4.

Tek pet minuta pre kraja meča Partizan je prvi put u drugom poluvremenu dobio igrača više u napadu koji je pogotkom završio Radomir Drašović za 6:5 i mreža Mornara se zatresla prvi put posle 20 minuta. Splitski klub je još dva puta stekao dva gola prednosti (7:5 i 8:6), ali Partizan je uspeo da meč uvede u neizvesnu završnicu, koja se srećno završila po Mornar.

Srpski šampion je na kraju prošle godine bio drugom mestu na tabeli Regionalne lige. Posle tri vezana poraza u 2017. pao je na peto mesto. Mnogobrojni problemi uzeli su danak, jer na izdanja Partizana u januaru dobrim delom uticali su i problemi sa grejanjem vode na Banjici, zbog kojih crno-beli nemaju normalne uslove za rad i ne treniraju na svom bazenu

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Mornar – Partizan 8:7 (2:4, 2:0, 1:0, 3:3)

Bazen Poljud. Gledalca: 300. Sudije: Rak (Hrvatska) i Obradović (Crna Gora). Igrač više: Mornar 8 (3), Partizan 7 (5). Dva igrača više: Mornar 1 (0).
MORNAR BS: Šparada (10 odbrana), Čagalj 2, Kreković, Goreta 1, Ćalić 1, Živković, Rodin 1, Buha 1, Vrdoljak, Krolo, Dužević 1, Erak 1, Podrug, Marović. Trener: Vrdoljak.

PARTIZAN RAIFFEISEN: Dobožanov (10 odbrana), Lukić, Toholj, Repanović, Lazić 1, Velkić, Drašović 3, Andrejević, Jakšić, Radojević 2, Stojanović, M. Janković 1, Belopavlović, Vučinić. Trener: Milenković.

REZULTATI

Deseto kolo Regionalne lige: Vojvodina – Jadran (HN) 4:9, Jadran (S) – Primorje 10:11, Budva – Jug 10:14, Mornar – Partizan 8:7. Slobodna Mladost.

Plasman: Jug 27, Jadran (HN) 19, Mladost 16, Primorje 14, Partizan 13, Mornar 11, Budva 7, Jadran (S) 4, Vojvodina 3.

[/stextbox]

Partizan je u 11. kolu slobodan, a u 12. kolu, 4. februara biće gost Vojvodine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter