0
Ostali sportovi

SP U RUOMETU: Hvatska posle drame savladala Španiju za polufinale, Slovenci slavili protiv vicešampiona sveta! (FOTO)

Objavljeno: 24.01.17 u 23:34

Tako ćemo među četiri najbolja tima imati dve ekipe iz bivše Jugoslavije, a tamo su prošli još i Norveška i Francuska.

Reprezentacija Hrvatske pobedila je Španiju posle neizvesne završnice, rezultatom 30:29, i tako se ponovo plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

Junak pobede bio je dvadesetdvogodišnji Marko Mamić, koji je predvodio „kauboje“ sa devet postignutih pogodaka. Na ovaj način naši zapadni susedi su se revanširali Špancima za poraz u polufinalu prethodnog Evropskog prvenstva.

Veliku pobedu ostvarila je i Slovenjia, koja je u borbi za polufinale trijumfovala nad aktuelnm vicešampionom sveta, reprezentacijuom Katara, rezultatom 32:30.

Slovenci su do ove pobede stigli mnogo lakše nego što to rezultat govori jer su na sedam minuta pre kraja imali ogromnih 32:24.

Među četiri najbolje reprezentacije prvi put u istoriji plasirala se i Norveška, koja je bila bolja od Mađara rezutatom 31:28, kao i reprezentacija domaćina, Francuske, koja je savladala Švedsku sa 33:30.

Kao što možete videti u polufinalu će se sastati Francuska i Slovenija, dok će drugi par činiti Hrvatska i Norveška.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Norveška – Mađarska 31:28

Francuska – Švedska 33:30

Hrvatska-Španija 30:29

Francuska-Švedska 33:30

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter