0
Ostali sportovi

FOTO: TWITTER

SNUKER: O’ Saliven osvojio rekordnu titulu u Londonu

Objavljeno: 22.01.17 u 23:50

Engleski igrač snukera Roni O’Saliven osvojio je rekordnu sedmu titulu na Mastersu u Londonu, pošto je večeras u finalu pobedio sunarodika Džoa Perija sa 10:7.

O’Saliven je odbranio titulu na Mastersu i postao rekorder tog turnira sa sedam titula, koliko je osvojio u 12 finala.

Peri je bolje počeo današnji meč, poveo je sa 4:1, ali je petostruki svetski šampion osvojio sedam uzastopnih frejmova i preokrenuo na 8:4. Peri je uspeo da se primakne na 7:9, ali je posle velike borbe u poslednjem frejmu O’Saliven iskoristio greške protivnika i odbranio titulu.

To je prva renking titula za O’Salivena posle 11 meseci i pobede na Otvorenom prvenstvu Velsa.

– Džo je trebalo da me pobedi danas, imao sam sreće. Osećam olakšanje što sam uspeo da osvojim trofej, zaista sam uživao tokom cele nedelje – rekao je 41-godišnji O’Saliven.

On je na putu do finala pobedio Lianga Venboa (6:5), Nila Robertsona (6:3) i Marka Fua (6:4)

Peri je do finala pobedio Šona Marfija (6:1), Ding Djunhuija (6:1) i Berija Hokinsa (6:5).

– Rezultati na Mastersu me hrabre da nastavim i pokušam da osvojim jedan veliki turnir. Malo sam se zaneo kod vodjstva od 4:1, ali i izgubio – naveo je 42-godišnji Peri, koji je pokušavao da osvoji prvi Masters.

Masters je jedan od tri najprestižnija turnira u snukeru, pored Svetskog prvenstva i Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva.

O’Saliven je pored trofeja, koji je dobio ime po pokojnom snukerašu Polu Hanteru, osvojio i 200.000 funti, dok je Periju pripalo 90.000.

Hanter je tokom karijere, izmedju ostalog, osvojio tri trofeja na Mastersu, a umro je 2006. godine u 27. godini od raka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter